U11: TJ Jawa Pecerady – TJ Nespeky 12:3 (6:2)

Ve čtvrtek 16.9.2021 jsme dohrávali odložené utkání v Peceradech. Marně se snažím najít něco, abych mohl být ve svém hodnocení pozitivní. Spíše je mi smutno a obávám se o budoucnost tohoto týmu. Nechci zde rozebírat důvody proč, ale do Pecerad jsme přivezli pouze dva hráče z kategorie U11, a dále dva kluky z mladší přípravky. Když pominu, že je to ostuda, aby sdružený tým dvou fotbalových klubů disponoval takovým to malým počtem hráčů, tak daleko více mě mrzí to, že cítím, že takový to zápas kluky moc neposouvá. V průběhu zápasu nás sice doplnili další dvě děti z mladší přípravky, a navíc nám soupeř jednoho hráče půjčil, takže jsme dokonce měli jednoho hráče na střídání, ale z pohledu osobního rozvoje kluků to moc přínosný zápas nebyl.

Nicméně k samotné hře. Během utkání se nad hřištěm přehnalo několik přeháněk, a protože chvílemi byl déšť hodně vydatný, tak všichni hráči byli totálně promočený. Už jen tento fakt odváděl u dětí pozornost, a hráči mnohdy netušili, co vlastně po nich chci. Nakonec se přeci jen pár chvályhodných momentů povedlo, občas se nám povedla hezká klička, nebo jsme několikrát nebezpečně vystřelili. Dvakrát se v zápase gólově prosadil Marek Krejčík a jeden gól přidal Honza Rublič.

Všem dětem, kteří do utkání nastoupili, zejména těm z mladší přípravky, patří velké poděkování. Slova uznání si zaslouží i trenéři Pecerad Michal Krumpholc a Martin Liška, kteří se snažili nám v naší složité situaci vyjít maximálně vstříc.  Díky, snad bude líp