U15: Nespeky / Poříčí – Sokol Netvořice  4:6 (2:2)

Druhé mistrovské utkání odehrála i kategorie starších žáků. V domácím prostředí v Nespekách jsme hostili soupeře z Netvořic. V úvodních 20-ti minutách byla naše hra velmi dobrá. Hráči plnili do „puntíku“ všechny pokyny, co jsme si řekli v kabině. Byl jsem s pokojen nejen s velmi dobrým pohybem, ale i s plněním taktických úkolů. Odměnou za náš výkon bylo průběžné vedení 2:0. Bohužel některým hráčům začaly poměrně rychle docházet síly a závěr první půle už od nás tak dominantní nebyl.

Ve druhém poločase byl úbytek fyzických sil ještě výraznější. V zápase nám hodně pomohli hráči, kteří mají dobrou tréninkovou morálku a vydrželi běhat po většinu utkání.  Z tohoto pohledu bych vyzdvihl výkon především Dominika Krygela, který krom dobrého pohybu ještě předvedl několik hezkých individuálních akcí, a navíc se dokázal třikrát gólově prosadit. V mužstvu soupeře nejvíce zaujala Elen Bartáková, která bezesporu patřila k nejlepším hráčům na hřišti.

Celkově mi zápas ukázal, že dobrý pohyb a dobrá kondice je naprostý základ toho, abychom byli schopni předvádět líbivý fotbal. Je třeba motivovat hráče k tomu, aby věřili nastavenému tréninkovému plánu a pokud slníme to, co jsme si před začátkem sezóny stanovili, tak přijde čas, kdy začneme sklízet ovoce a hráči budou na své výkony pyšní.

Více foto ze zápasu najdete zde: https://www.zonerama.com/rublic/Album/7596613