U15: Přestavlky/Čerčany – Nespeky/Poříčí 2:4 (0:1)

První mistrovské utkání této sezóny sehráli naši starší žáci v Čerčanech.  Naše mužstvo se nyní nachází cca v první třetině letní přípravy, a proto se v tomto období více soustředíme na rozvoj fyzické kondice, zejména vytrvalosti a síly, a samotná hra a výsledek jsou pro nás až druhořadé.  Hráči měli za úkol hodně běhat, neustále se nabízet, ve velkém počtu útočit, a ve velkém počtu bránit. Z tohoto pohledu jsme náš úkol zvládli relativně dobře. Někteří hráči si pochvalu zaslouží, naopak jiní měli ve svém pohybu ještě rezervy. Z hlediska taktiky to dnes bylo pro hráče něco zcela nového. Sice jsme si řekli, jakou máme představu o naší hře, jak bychom chtěli zakládat útoky a jak bychom chtěli bránit, ale většina hráčů se s tím zatím ještě nedokázala popasovat, a zejména v prvním poločase to bylo z naší strany velmi slabé. Chvályhodné je, že ve druhé půli došlo k mírnému zlepšení.

 Průběh zápasu:

V první půli jsme si vytvořili poměrně hodně příležitostí, ale chyběla nám kvalita v zakončení. Naše střely lítaly hodně mimo a tak brankář domácích ani moc práce neměl. Gólově se dokázal prosadit pouze Adam Samko po přihrávce z křídelního prostoru. Vzhledem k tomu, že soupeř žádnou výraznou šanci neměl, tak se šlo do kabin za stavu 0:1 v náš prospěch.

Ve druhém poločase jsme hru dokázali více roztáhnout do stran, což bylo z hlediska útočné fáze dobře, ale pokud jsme ztratili balón, tak domácí byli naopak nebezpeční středem hřiště a vytvořili si několik šancí. Několikrát nás dobrými zákroky podržel gólman, ovšem dvakrát se individuálně prosadil domácí hráč Filip Mrázek a otočil na 2:1 pro svůj tým. Našich povedených akcí ale přibývalo, šance jsme si připravovali jak z křídelních prostorů, tak ve středu hřiště měl více místa talentovaný Adam Samko a třemi góly jsme nakonec výsledek utkání otočili. Celkem třikrát se prosadil Adam, a jednu branku přidal Štěpán Dostál.

Více foto ze zápasu najdete zde: https://www.zonerama.com/rublic/Album/7574952
Galerie byla doplněna o fotky, které pořídil náš soupeř. Foto Václav Neužil

 

Hodnocení utkání očima našeho soupeře najdete zde: https://www.cercany-fotbal.cz/aktuality/detail/325-zaci-statecne-bojovali-pripravka-nadelovala