U19: Mnichovice/Senohraby – Nespeky/Pyšely 4:4 (1:1)

Po vcelku vyrovnaném úvodu zápasu se nám povedla rychlá přímočará akce, kterou zakončil Šimon Bouša přesnou střelou na zadní tyč. Vedení jsme mohli zvýšit po dvou dalších pěkných útocích, kdy Šimon Bouša zatáhl míč po křídle a vracel ho do vápna proti noze spoluhráčům. V prvním případě mířila střela do břevna, v druhém letěla mimo. Nebezpeční jsme byli také po rozích. Dostávali jsme se k hlavičkám, vstřelením branky však žádná neskončila.

To domácí skórovali hned ze své první příležitosti a nepokrytý hráč v našem pokutovém území vyrovnal v 32. minutě na 1:1. V této části utkání tým Mnichovic/Senohrab využíval naší horší defenzivní práce ve středu pole a měl míč častěji na svých kopačkách. K nebezpečným zakončením se však nedostával a na nerozhodném stavu se do přestávky nic nezměnilo.

V druhé půli jsme zlepšili obrannou činnost záložní řady a dobrým přechodem do útoku jsme se dostávali do zajímavých situací. A hned v 47. minutě jsme se ujali vedení. Jakub Ebenstreit přešel přes dva hráče a dílo dokonal přesnou střelou Adam Kulhavý. V další šanci jsme pálili vedle a po rohu jsme hlavičkou nasměrovali míč opět do břevna. Domácí útočili v poměrně velkém počtu a spoléhali se hlavně na rychlost svých hráčů v křídelních prostorech. Postupně hru vyrovnali a v 60. minutě po vydařené střele asi z 20 metrů, která skončila v horním rohu naší branky, opět vyrovnali. O pět minut později však otevřenější obrany Mnichovic/Senohrab využil Šimon Bouša a znovu jsme vedli. Tentýž hráč se pak trefil z docela velké dálky v minutě 75. a zvýšil naše vedení na 4:2. Domácím se však v 81. minutě podařilo dotáhnout do gólového konce jednu z křídelních akcí a dostat se na dostřel. Několik posledních minut zápasu jsme drželi míč daleko od naší branky. Jenže v 89. minutě přeci jen celek Mnichovic/Senohrab dostal míč do našeho pokutového území a v nastalé mlýnici na několik pokusů díky svému důrazu protlačil míč do naší branky. Z dobře rozehraného zápasu tak nakonec bereme pouze jeden bod.

Sestava: Dušan Židlík – Adam Lukeš, Šimon Doležal, Pavel Šiňor, Honza Myslivec – Marek Jirásek, Ondra Svoboda, Adam Kulhavý, Pepa Jára – Šimon Bouša, Lukáš Bareš, střídající: Jakub Ebenstreit, Patrik Kulhavý, Jáchym Križko, Jakub Jezbera

TD