B-tým: TJ Sokol Postupice – TJ Nespeky B 2:5 (2:1)

Zápasy nespecké rezervy vykazují tradiční rysy, na které si můžete vsadit. A to že bude náš soupeř zahrávat pokutový kop a že padne hodně branek. Tento vzorec platil i tuto sobotu v Postupicích, ze kterých vezeme tři body za výhru 5:2. Nespecký dospělý fotbal tak prožil stoprocentní víkend. Komentář k utkání tentokrát připravil obránce našeho týmu František Presl.

Před zápasem na menším, ale za to podmáčeném postupickém hřišti se náš tým připravoval na domácího kanonýra Šetka a dlouhé auty, ze kterých domácí tým hodně těží. Což se do puntíku potvrdilo již během prvního poločasu. Do něj jsme vstoupili aktivně a vytvořili si územní převahu, se kterou přišly i první šance. Luděk Rublič našel v 8. minutě kolmicí Dominika Grossmanna, který prošel domácí obranou, obešel i brankáře a z úhlu přihrával před prázdnou branku Vojkůvkovi. Jeho zakončení ale zblokoval dobíhající obránce. Pak několikrát zazlobil domácí defenzivu Adam Jasz, ale jeho průnik zakončený střelou vyrazil brankář Kladiva a prudké centry jen prosvištěly pokutovým územím, aniž by nalezly adresáta. A tak udeřilo na druhé straně způsobem pro tuto sezónu tak typickým. V našem velkém vápně došlo k hloupému faulu. Rozhodčí Staško ukázal na značku pokutového kopu, nařízenou penaltu proměnil domácí kanonýr Šetek. Byla to mimochodem již devátá penalta, kterou na podzim naši soupeři zahrávali, což je přinejmenším okresní rekord, který budí ze snu nejen trenéra Novotného.

Postupičtí se ale z vedení neradovali dlouho. O pět minut později vystihl zpětnou přihrávku Dominik Grossmann, přesprintoval polovinu hřiště, obešel Kladivu a srovnal na 1:1. Hra pak pokračovala ve stejném stylu. Naši fotbalisté měli více ze hry, ale střelecké pokusy buď zneškodnil Kladiva, nebo akcím chyběla přesnější finální přihrávka. A tak udeřilo opět na druhé straně. Dlouhý aut naše obrana nedokázala odvrátit do bezpečí a po sérii nešťastných odkopů uklidil míč k pravé tyči Židlíkovy branky Balcar. Na jeho branku odpověděl nádherným volejem Vojkůvku, kdy poslal Rubličův centr přesně do šibenice Kladivovy svatyně. Naši radost však přerušil praporek asistenta rozhodčího, který mával ofsajdové postavení nespeckého střelce, a tak jsme šli do kabin za stavu 2:1 pro domácí.

Ráz druhého poločasu určilo povedené střídání, kdy na hrací plochu vyslal trenér Novotný nestárnoucího Radomila Bejbla, který přinesl do naší hry klid na míči a jistější kombinaci. Ve středu zálohy vytvořil duo s Martinem Pohořelým a ač jim je dohromady 93 let, své protivníky jednoznačně předčili. Pohořelý již ve 46. minutě po kombinaci téměř celé obrany vyslal do průniku Grossmanna, který srovnal na 2:2. Od té doby na hřišti existovalo pouze jedno mužstvo a tím byly Nespeky. Několik slibných příležitostí jsme nedokázali dotáhnout do konce. Misky vah se překlopily na naši stranu v 78. minutě, kdy jsme po zisku míče podnikli rychlý brejk, na jehož konci vysunul Vojkůvka Adama Jasze, a ten nás dostal do vedení. Domácí se prezentovali pouze střelou zpoza hranice velkého vápna, tu však lapil pozorný Židlík. Po dalších dvou rychlých kontrech jsme přidali dvě branky. Nejprve vstřelil svou druhou branku v zápase Adam Jasz a na rozdíl tří branek zvýšil Dominika Grossmann, který tak docílil hattricku po asistenci svého fotbalového dvojčete Vojkůvky. Následně rozhodčí Staško zápas ukončil, a tak jsme si v sedmém venkovním zápase připsali druhé vítězství. Kdy se dočkáme další, je vzhledem k přerušení sezóny z nám dobře známých důvodů nejasné.

 

Utkání zhodnotil i trenér mužstva Petr Novotný:Od úvodních minut jsme byli lepším mužstvem, ale v 18 minutě byl opět faulován naším zkušeným hráčem domácí útočník v pokutovém území a domácí šli z penalty do vedení. O chvilku později propadl míč mezi domácí obránce a Dominik Grossman nabídnutou příležitost s jistotou proměnil a vyrovnal. Stále jsme měli více ze hry a vytvářeli si další šance, kdy Dan Vošický, Ondra Matyášek a Roman Vojkůvka mohly dostat náš tým do vedení. Naopak přišel trest, když jsme nedokázali z ojedinělé akce domácích dostat míč z našeho velkého vápna a vlastně jsme věnovali domácímu hráči tutovku, kterou ve 38 minutě proměnil. Těsně před koncem prvního poločasu se nádherně trefil z „voleje“ Roman Vojkůvka, ale naší radost překazil pomezní rozhodčí zdviženým praporkem, kdy signalizoval postavení mimo hru.

Do druhého poločasu přišla jedna změna, kdy za Dana Vošického, který odehrál dobrý první poločas, nastoupil zkušený Radek Bejbl a ve spojení s Martinem Pohořelým se naše hra více zklidnila, a dalo by se říci, i zkvalitnila. Druhý poločas nám vyšel dokonale. Ihned po jeho zahájení opět udělali chybu domácí obránci a opět Dominik Grossman po samostatném úniku sice nadvakrát překonal brankáře a vyrovnal. Vzápětí měl opět obrovskou šanci Dominik Grossman, ale tentokrát mu domácí brankář střelu vyrazil. Do 75 minuty se hrál otevřený fotbal i, když jsme měli stále více ze hry, tak i Postupice se dostaly do několika nebezpečných šancí, kdy nás  podržel brankář Dušan Židlík. V 78 minutě se dostal k míči na polovině hřiště Roman Vojkůvka, po vyhraném souboji předložil ideální přihrávku pro Adama Jasze a ten si věděl rady a dostal naše mužstvo do vedení. O čtyři minuty později se dostal k míči v domácím pokutovém území Roman Vojkůvka a po jeho přihrávce zkompletoval hattrick produktivní Dominik Grossman. Náš dobrý výkon v tomto utkání podtrhl v 90 minutě pátou brankou Adam Jasz.

Naše vítězství je zcela zasloužené, kluky musím pochválit za to, jak utkání zvládly. Jsem rád, že před další nucenou pauzou přišlo toto důležité vítězství. Je otázka, jestli se na podzim bude ještě vůbec hrát.“

Zápis o utkání najdete zde: