A-tým: TJ Nespeky – Povltavská FA B 2:2 (2:1), PK: 4:5

Poněkud nešťastný zápas sehrálo áčko v rámci 7.kola s rezervou Povltavské fotbalové akademie. Po prvním poločase jsme vedli 2:1, když se v 11.min trefil Makovec a po půlhodině hry Klauz. Soupeř vyrovnal v 89.min a o vítězi tak musely rozhodnout penalty. Stejně tak jako v Poděbradech, i tentokrát jsme měli v 5. sérii mečbol, ale Lukáš Maršoun vysoko přestřelil a zápas jsme následně prohráli.

Bohužel jsme ztratili zápas, ve kterém jsme rozhodně nebyli horším týmem, ba naopak. Na rozdíl od soupeře jsme si vytvořili o poznání více brankových příležitostí, ale řadu šancí jsme neproměnili a o vítězství jsme přišli až v samotném závěru. První gól padl po krásné akci, když se do rychlého protiútoku vydali Jonáš Makovec, Míla Klauz a z druhé vlny Maršoun. I když si Jony mohl vybrat komu nahraje, tak se rozhodl sám pro zakončení a prostřelil hostujícího gólmana – 1:0. Následně padly dvě branky, jak ta vyrovnávací na 1:1, tak potom náš druhý gól na 2:1, o kterých se domnívám, že obě byly neregulérní a v rozporu s fotbalovými pravidly. Ve 12.min si při zpracování míče pomohl Václav Hašek rukou, a poté parádně vystřelil do pravého horního rohu Drážkovi branky. Vzhledem k tomu, že pravidla jasně říkají, že pokud útočící fotbalista jakýmkoli zásahem paže získá výhodu, tzn. dostane se do brankové příležitosti nebo ji vytvoří, hra musí být přerušena. To se bohužel nestalo a branka na 1:1 platila. Ovšem ve 31.min se zřejmě právem zlobili hosté, kteří marně reklamovali ofsajd, ale i tentokrát byl gól uznán a skóre se změnilo na 2:1.

Ve druhém poločase jsme si vytvořili nejméně pět velkých šancí, ale bohužel jsme ani jednu z nich neproměnili. V 52.min se na levé straně uvolnil Petlička, jeho centr sice bránící hráči odrazili, ale z dorážky pohotově vystřelil Maršoun. Skvělým zákrokem se blýskl hostující gólman Vašák, který nebezpečnou střelu vyrazil. O chvíli později opět po centru Petličky zakončoval Kučaba, ale i tato šance skončila pouze rohovým kopem. V 82.min běžel Kučaba sám na soupeřovu branku, ale místo střely se pokusil ještě přihrát Makovcovi, který ho stihl doplnit. Bohužel přihrávka byla nepřesná a pomalá a bránící hráči stihli naší tutovku překazit. Pojišťující branku měl na své kopačce  i Adam Varkoček, který si krásně v 86.min seběhl na zadní tyč, ale placírou netrefil bránu. A tak přišla 89.min, celé akci předcházely dva sporné zákroky. Na jedné straně to souboj Nerada s Kučabou, a o chvilku později ještě hlavičkový souboj Nováčka s Lubošem Braným, ale rozhodčí oba hraniční souboje pustil, soupeř se dostal do přečíslení a vyrovnal na 2:2. O vítězi tak rozhodly až pokutové kopy.

Penaltový rozstřel jsme měli rozehraný velmi dobře, první čtyři penalty jsme proměnili, naopak hosté ve druhé sérii selhali, neboť Lukáš Nováček trefil pouze tyč. Rozhodnout tak mohl v páté sérii Maršoun, ale jinak spolehlivý exekutor poslal svou střelu vysoko nad. V šesté sérii zaváhal ještě Marek Večeřa a dal šanci hostům, kteří na rozdíl od nás svůj mečbol proměnili.

Zápis o utkání najdete zde:

 

Videosestřih utkání Nespeky – Povltavská FA najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/Cut/2020/10/4/33852.mp4

Záznam celého utkání najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/2020/10/3/189851uu4794.mp4

více foto ze zápasu