B-tým: Týnec n.Sáz. – TJ Nespeky B 3:2 (1:2)

V 11.kole se utkaly týmy z opačných pólů tabulky. Druhý Týnec hostil jedenácté Nespeky B. Byl to zápas, ve kterém padly dva vlastní góly, dva z penalty a pouze jeden ze hry. V první půli otevřel gólový účet Dominik Grossmann, a následně si oba týmy vstřelily po jednom „vlastenci“. První poločas tak skončil 2:1 pro nás. Ve druhém poločase soupeř otočil dvěma góly z pokutových kopů.

 

Do vedení se dostaly Nespeky už v 11.minutě. Přihrávku Romana Vojkůvky zužitkoval Dominik Grossmann a ukazatel skóre signalizoval stav 0:1. Ovšem o dvě minuty později zahrával soupeř rohový kop a Adam Jasz si míč srazil nešťastně do vlastní branky a bylo srovnáno. Ovšem ve 32.min se nadechl k velkému sólu Štěpán Hamajda, středem hřiště se prokličkoval až před týneckou branku a jeho zakončení naopak tečoval týnecký Marek Štambeský a vedení 1:2 bylo na světě.

Stejně tak jako první poločas, tak i druhá půle nabídla celkem pohledný, a fyzicky náročný fotbal. A možná právě fyzická připravenost mohla být tím rozhodujícím faktorem, neboť soupeř nás v závěru zápasu dvakrát donutil zastavit rychlý protiútok nedovoleným způsobem a rozhodčí Václav Švejda byl nucen proti nám nařídit dva pokutové kopy. V 64.min se provinil Luděk Rublič, který byl za svůj zákrok mimo jiné odměněn žlutou kartou, a v 72. fauloval v pokutovém území Štěpán Hamajda. Obě penalty s přehledem proměnil Jakub Horký a otočil tak výsledek utkání na konečných 3:2.

 

Utkání zhodnotil i trenér mužstva Petr Novotný: „Vzhledem k tomu, že se v minulém kole neodehrálo naše utkání v Neveklově, tak jsem se byl podívat na utkání Týnce s Divišovem. Měl jsem možnost dnes před utkáním našim hráčům předat informace a nastavenou taktiku, která v prvním poločase fungovala. Věděl jsem, že nás čeká těžké utkání s mladým, běhavým mužstvem, které se pohybuje na čele této soutěže. Obával jsem se toho, jak dlouho naše mužstvo vydrží na jejich velkém hřišti s fyzickou kondicí. Bohužel ve druhém poločase se se mé obavy potvrdily. První poločas byl vyrovnaný, kdy obě mužstva měla několik šancí. V 11.minutě nás dostal do vedení Grossman po svém průniku a zakončením z hranice velkého vápna. Vzápětí si po rohovém kopu dal vlastní gól Matyášek a bylo srovnáno. Do třicáté minuty jsme byli v útočné fázi nebezpeční o mohly jít opět do vedení, což se povedlo, až ve 34.minutě po krásné akci Hamajdy. Domácí mohly opět ze dvou šancí vyrovnat, ale do šaten se šlo s naším jednogólovým vedením.
Začátek druhého poločasu byl opět vyrovnaný, ale kolem 55.minuty přišel tlak domácích a naše mužstvo nebylo schopno dostat se k balónu a natož ho udržet. Když, už se zdálo, že ten největší tlak domácích je zažehnán, tak přišla špatná přihrávka do středu hřiště od jednoho z našich hráčů a následné přečíslení naší obrany skončilo jasným faulem v pokutovém území. Domácí hráč penaltu s jistotou proměnil a vyrovnal. Aby těch penalt nebylo málo, tak za pár minut fauloval opět v pokutovém území Hamajda a Týnec se dostal do vedení. Před koncem utkání se naše mužstvo pokusilo o vyrovnání, ale zřejmě jedinou šancí by bylo, když by p. rozhodčí odpískal proti domácím penaltu za evidentní faul brankáře na Vojkkůvku. Bohužel po nadějném výkonu v prvním poločase odjíždíme z Týnce bez bodového zisku. I když jsme hráli proti nejkvalitnějšímu soupeři, přesto jsem zklamán. Když si dáme vlastní gól a uděláme další dvě penalty, za šest utkání již osmou, to mi prostě hlava nebere, tolik jich neudělají ani žáci. V poháru sice pokračujeme, ale v téhle soutěži se propadáme na dno tabulky, po vlastních chybách v každém utkání.“

Zápis o utkání najdete zde:

 

Více foto ze zápasu Týnec – Nespeky B najdete zde: