B-tým: Sokol Drachkov – TJ Nespeky B 0:6 (0:3)

Ve středu 30.9.2020 se odehrálo 3.kolo Poháru OFS Benešov. Nespecká rezerva hrála proti oslabenému Drachkovu a bez větších problémů zvítězila vysoko 6:0. V prvním poločase se trefil Grossmann, Vojkůvka a David Pešta. Po změně stran zvýšil z penalty Pohořelý, pátý gól přidal hlavou Hamajda a na konečných 6:0 uzavřel opět Vojkůvka. Nespeky tak v poháru postoupili do čtvrtfinále mezi posledních 8 týmů.

Přestože v zápise o utkání bylo v části domácích hráčů uvedeno 15 jmen, tak skutečnost byla úplně jiná. Na hřišti se pohybovalo pouze deset domácích fotbalistů a lavička domácího týmu zela prázdnotou. Naproti tomu náš tým má velkou kvalitu, a ke vší úctě k soupeři, tak s mužstvem, kterému v současné době patří poslední příčka ve III. třídě, bychom si měli hravě poradit. Na hřišti se žádné překvapení nekonalo. Naši hráči měli od úvodních minut výraznou herní převahu a pokud by naše zakončení bylo více efektivní než efektní, tak konečný výsledek mohl být výrazně vyšší. Neproměňování našich šancí se postupně změnilo v parádní představení mladého domácího gólmana, který předváděl skvělé zákroky a s přibývajícím časem si získával čím dál větší sympatie i našich fanoušků.

V prvním poločase si domácí žádnou šanci nevytvořili, naopak ve svých statistikách eviduji celkem devět velkých šancí našeho týmu. Úspěšnost 30% není nic moc, každopádně tři z devíti šancí jsme dokázali proměnit. Paradoxně první gól padl po nepovedeném rozehrání jinak skvělého domácího gólmana, když se střelou z dálky prosadil Dominik Grossmann – 0:1. I druhý gól padl po hrubé chybě domácích hráčů. David Jindra doslova „namazal“ ideální balon našemu Vojkůvkovi, a ten zvýšil na 0:2. V samotném závěru prvního poločasu se ještě parádně trefil David Pešta. Technickou střelu placírkou zatočil míč přesně do pravého horního rohu, a stanovil tak poločasový výsledek 0:3.

Ve druhém poločase našich šancí ubylo, přesto jsme přidali další tři branky. Tu první ve druhé půli a čtvrtou celkově, přidal Martin Pohořelý z penalty. K té došlo po nedovoleném zákroku domácího hráče na našeho Dana Vošického a rozhodčí Roman Irion nařídil možná trošku přísnou penaltu proti domácím. Stejně tak jako třetí gól, tak i pátá branka zapadla parádně do šibenice drachkovské svatyně, jen střelcem byl tentokrát Roman Vojkůvka. Poslední, šestý gól, vsítil po rohovém kopu Štěpán Hamajda hlavou. Za zmínku stojí i dvě obrovské šance domácích. Tu první si vypracovali zhruba po hodině hry, když hlavou zakončoval Petr Hapl, ale mezi tři tyče se netrefil. Tu druhou tutovku spálil deset minut před koncem Robert Žarnecki, který měl před sebou téměř prázdnou bránu, ale netrefil čistě míč do statistik se nezapsal.

 

zápis o utkání Drachkov – Nespeky B najdete zde:

 

Více foto ze zápasu Drachkov – Nespeky B najdete zde: