A-tým: TJ Nespeky – FC Velim 1:2 (0:1)

V zápase 3.kola s Velimí jsme od začátku tahali za kratší konec. Hosté si na rozdíl od nás vytvářeli brankové příležitosti a dvě z nich proměnili. V prvním poločase se trefil velimský Dudek a hosté od 28.min vedli 1:0. V 79.minutě přidal druhý gól hostující Jícha, který zvýšil na rozdíl dvou branek. Naše první gólová šance přišla až v 85.min, kterou Fimba proměnil a snížil, jak se následně ukázalo, na konečných 1:2. Soupeř tak zaslouženě získal všechny tři body.

První varování jsme dostali už ve 22.min. Velimský Michálek vyvezl balon po levé straně a nacentroval míč do naší otevřené obrany, která čítala pouhé dva obránce. Na zadní tyči si zpracoval míč zcela volný Jícha a křižnou střelou jen těsně minul Drážkovu branku. Ve 28.min nic nenasvědčovalo tomu, že bychom měli obdržet první gól. Měli jsme míč pod kontrolou, kombinovali jsme v blízkosti naší branky a situace tři na jednoho se nezdála nijak nebezpečná. Jenže ve chvíli, kdy přihrávka směřovala na krajního obránce, tak soupeř spustil aktivní presink.  Luboše Braného velmi rychle dostoupili tři protihráči, ten o míč s kapitánem hostí Hruškou přišel a následný centr na zadní tyč proměnil Josef Dudek – 0:1. O minutu později mohlo být ještě hůř, naštěstí nebezpečnou Michálkovu střelu na poslední chvíli zablokoval Marek Večera. Víc zajímavého se už do prvních 45 minut nevešlo a tak se šlo do kabin za stavu 0:1 pro Velim.

Žádné výrazné zlepšení v naší hře nepřinesl ani druhý poločas. Hned v jeho úvodu připravil Jícha další velkou šanci pro svého spoluhráče Hrušku, ale jeho střela „z první“ jen těsně minula pravou tyčku. V 51.min jsme mohli mít první větší šanci, ale Pepu Petličku zradil první dotek, gólman se dostal velmi blízko a šanci zlikvidoval ještě dřív, než jsme stihli zakončit. V 55.min jsme mohli mít další šanci, ale místo toho jsme málem inkasovali. Z cca 30 metrů jsme zahrávali standardní situaci, volný přímý kop rozehrál Maršoun, hosté jeho myšlenku přečetli, a okamžitě vyrazili do rychlého protiútoku. Naštěstí situaci tři na dva nezahráli dobře a naší branku v podstatě neohrozili. Pak přišla série čtyř šancí v podání Velimi, ale dvakrát mířili mimo, a dvě střely chytil gólman. Jenže v 79.min už se skóre měnilo podruhé. Kombinaci středem hřiště zakončoval z levé strany zcela volný Jícha a bylo to 0:2. V 85.min podpořil útočnou akci i Lukáš Hronek, který z pozice stopera vyvezl míč středem hřiště, kolmicí našel v útoku Hamajdu a ten posunul míč na Fimbu a kontaktní gól byl na světě 1:2. Závěr utkání hosté takticky rozkouskovali, převážnou část se nehrálo, ať z důvodu ošetřování či střídání hráčů, a i když rozhodčí nastavil 4 minuty, tak žádná další šance už k vidění nebyla.

Zápis o utkání zde:

 

Videosestřih utkání Nespeky – Velim najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/Cut/2020/9/5/32937.mp4

Záznam celého utkání najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/2020/9/5/189821uu4679.mp4

 

hodnocení utkání, včetně vyjádření trenéra Nespek Jardy Tesaře najdete v Benešovském deníku:
Nespeky v souboji s Velimí zklamaly. Nejhorší výkon v sezoně, řekl Tesař

 

 

Více foto ze dne utkání najdete zde: