U19: Poříčí /Čerčany – Nespeky/Pyšely 1:1 (0:0)

Mistrovské utkání dorostu se hrálo poněkud nezvykle za umělého osvětlení již v pátek večer od 19:00 hod. v Poříčí. Zápas byl poměrně vyrovnaný, v první půli žádná branka nepadla, až čtvrthodiny před koncem se trefil Lukáš Samko a soupeř vedl 1:0. Závěrečné minuty patřily především našemu týmu a odměnou jim byla vyrovnávací branka 2 minuty před koncem, když se hlavou trefil Ondra Svoboda.

 

Domácí do utkání vlétli ve vysokém tempu. Zařadili jsme stejný rychlostní stupeň a kromě fyzického nasazení jsme se pokoušeli také o kombinační přechod do útoku, ovšem poměrně často jsme byli nepřesní. Svůj podíl na tom měla i aktivita týmu Poříčí/Čerčan. Hráči soupeře nám na docela úzkém hříšti nenechávali svým pohybem a důrazem mnoho času ani prostoru. Diváci tak mohli sledovat jeden osobní souboj za druhým. Domácí v nich byli tvrdí a neústupní. Rozhodčí ponechával hře poměrně volný průběh, tak jsme se i my postupem času nastavené laťce přizpůsobili. Ač si celek Poříčí/Čerčan v obraně situaci pokud možno nekomplikoval a klidně zahrál míč na jistotu do lesa či na silnici, dostali jsme se v prvním poločase do třech nadějných situací. Šimon Bouša tvrdě pálil z úhlu, brankář jeho střelu nohou vyrazil. Hlavička Baryho letěla vedle a Ondra Svoboda střílel na zadní tyči z voleje těsně nad. Na druhé straně nám zatrnulo, když hlavička soupeře zatancovala na břevně naší branky. Žádnou další větší příležitost si domácí nevypracovali, ovšem párkrát bylo při závarech v našem pokutovém území živo a museli jsme se činit, abychom míč dostali do bezpečnějších míst.

V druhé půli se na obrazu hry příliš nezměnilo. Oba celky se obtížně prosazovaly zahuštěným prostorem. Obranná činnost dominovala nad útočnou. Nasazení ani na jedné straně nepolevovalo a míč často střídal majitele. Nebezpečných situací před oběma brankami bylo jako šafránu. V jedné z nich pálil po průniku do vápna Bary do tyče. Na druhé straně k tyči mířící střelu z přímého kopu lapil Dušan. Zvrat v opticky vyrovnaném průběhu druhého poločasu nastal v 77. minutě. V ní po nepovedeném výkopu jinak spolehlivě chytajícího Dušana poslal míč z dálky do naší branky domácí Lukáš Samko. Nešťastný gól nás nepoložil. Naopak jsme si vytvořili územní převahu a svůj tlak stupňovali. Hnali jsme se za vyrovnáním. V závěrečných minutách jsme tým Poříčí/Čerčan přišpendlili před jeho branku a v 88. minutě jsme se dočkali. Centrovaný míč brankář jen posunul do chumlu hráčů, z kterého hlavou dotlačil míč za brankovou čáru Ondra Svoboda. Ze zápasu, který byl spíše bitvou než oku lahodícím představením, si tak odnášejí oba týmy po bodu.

Sestava: Dušan Židlík – Adam Lukeš, Šimon Doležal, Pavel Šiňor, Honza Myslivec – Lukáš Bareš, David Müller, Ondra Svoboda, Pepa Jára – Šimon Bouša, Filip Kordík, střídající: Marek Jirásek, Jakub Ebenstreit

zápis o utkání najdete zde: