B-tým: Slavoj Čerčany – TJ Nespeky B 1:7 (0:2)

Ve středu 2.září sehrálo „béčko“ pohárové utkání v Čerčanech, a poměrně hladce postoupilo do třetího kola. Od první minuty měli naši hráči výraznou herní převahu a vytvářeli si jednu gólovou šanci za druhou. Třikrát se trefil Roman Vojkůvka, další tři branky přidal nováček v našem týmu Dominik Grossmann a jeden zápis ve statistikách si připsal i Matěj Voráček. Soupeř snížil až v závěru utkání po chybě v naší rozehrávce.

Ještě před utkáním se objevovaly názory, že Nespecká rezerva je z formy a že by mohla v pohárovém utkání zaváhat. Jsem rád že se potvrdilo, že tomu tak není. Naše mužstvo má velkou sílu, a hlavně velký potenciál k tomu, aby bylo ještě lepší. Vždyť i v prvních dvou mistrovských utkání podali naši hráči solidní výkon a herně rozhodně nepropadli. V Čerčanech jsem zvládli roli favorita a utkání bez větších problémů dovedli do vítězného konce.

V prvním poločase jsme si vypracovali nejméně deset gólových příležitostí, ale proměnili jsme pouze dvě. Ve 22.minutě se trefil Roman Vojkůvka střelou ze střední vzdálenosti k tyči a vedli jsme 1:0. V závěru poločasu prošel mezi několika domácími hráči Dominik Grossmann, a zvýšil na rozdíl dvou branek – 2:0. Zbývající šance jsme využít nedokázali, přestože řada z nich byla opravdu „tutová“. Např. v 1.min měl obrovskou šanci Olin Sosnovec, ale z blízka trefil jen gólmana. Ve 13. minutě krásně vystřelil Martin Pohořelý ale domácí gólman vyrazil jeho střelu do tyče. Další šance měli Roman Vojkůvka a Dominik Grossmann, ale několikrát si vylámali zuby na domácím gólmanovi Říhovi. Za zmínku stojí i hlavička Fandy Presla, který zůstal na zadní tyči nikým nepokrytý, ale zakončení hlavou bylo nepřesné. V poslední minutě první půle ještě Luděk Rublič posadil krásný centr na hlavu Olina Sosnovce, ale ten orazítkoval pouze břevno čerčanské branky. Na světelné tabuli tak po prvních 45 minutách svítil stav 0:2.

Pokud měli domácí hráči o poločasové přestávce nějaké myšlenky na to, aby zápas alespoň zdramatizovali, tak celé jejich plány pohřbil hned po pár vteřinách Matěj Voráček, který velmi rychle zvýšil na 3:0. Jinak celý druhý poločas se nesl v podobném duchu jako ten první. Soupeř si téměř žádnou šanci nevytvořil, naopak domácí obrana včetně gólmana byla hodně přetížená. Naši hráči si vytvořili ještě více brankových příležitostí než v první půli a také částečně zvýšili efektivitu. Z dvanácti gólových šancí jich proměnili celkem pět. Gól na 4:0 byl po křídelní akci Ondry Matyáška, který zakončoval do odkryté brány Roman Vojkůvka, pátý gól připravil Pohořelý pro Dominika Grossmnna. Stejně tak o poslední dvě branky se podělili Roman s Dominikem, kteří v 82.min zvýšili už na 7:0. Tu největší, a téměř jedinou šanci, kterou nakonec Čerčany proměnily, jsme jim vlastně připravili my naší chybou v rozehrávce. Pět minut před koncem z darovaného gólu snížil Martin Čeljuska na konečných 1:7.

 

Více foto ze zápasu Čerčany – Nespeky B najdete zde:

 

Zápis o utkání najdete zde:

 

 

Hodnocení utkání očima našeho soupeře najdete zde: