U19: TJ Nespeky/Pyšely – Jankov/Ratměřice 6:1 (0:0)

Druhé mistrovské utkání odehráli i hráči dorostu v „domácím“ prostředí v Pyšelých hostili sdružený tým Jankova a Ratměřic. V prvním poločase gól nepadl, za to v druhé půli se s góly roztrhl pytel. Čtyřikrát se trefil kapitán týmu Ondra Svoboda a dva góly přidal nejlepší střelec minulé sezóny Šimon Bouša. Sdružený tým Nespek a Pyšel vyhrál vysoko 6:1.

Hned první minuta předznamenává průběh první půle. Dostáváme se do šance, brankář střelu vyráží, dorážíme a míč se od spodní strany břevna odráží někam k brankové čáře a letí zpět do hřiště. Z naší převahy se rodí celá řada dobrých příležitostí, nejsme však schopni žádnou proměnit. Soupeř tu a tam zahrozí po rychlém jednoduchém protiútoku. A jelikož naše obrana dnes v první půli nepůsobí vždy jistě, pár dobrých možností ke vstřelení branky si tým Jankova/Ratměřic také vypracuje. Stejně jako my však gól nedává. Ač je k vidění celá řada brankových příležitostí – a to především v našem podání – na světelné tabuli setrvává v poločase stav 0:0.

Pro druhé dějství jsme přichystali pár změn v obsazení některých postů, abychom lépe čelili občasným brejkům hostujícího týmu. A v druhé pětačtyřicetiminutovce se už celek Jankova/Ratměřic do žádné vyložené šance nedostal. Navíc jsme hned svou první příležitost ve druhém poločase proměnili. Šimon Bouša nedal brankáři střelou do jeho protipohybu šanci a v 46. minutě jsme se ujali vedení. Za dalších pět minut se trefil i Ondra Svoboda, kterého bylo plné hřiště a hostující hráči si nejednou nevěděli rady s jeho zastavením. Do branky se za stavu 2:0 postavil Miky a nedlouho po jeho příchodu na hřiště přidal Ondra v 62. minutě další gól. Hru jsme v druhém poločase ovládali a hosté se jen ojediněle dostávali k našemu pokutovému území. V 80. minutě však střela ze střední vzdálenosti zapadla pod břevno naší branky a tým Jankova/Ratměřic snížil na 3:1. Naše odpověď byla rychlá a rázná. 81. minuta – Šimon Bouša, 4:1. 84. minuta – rohový kop, hlavička Ondřeje Svobody, 5:1. 87. minuta – nekompromisní rána Ondřeje Svobody, 6:1. Po zlepšení koncovky v druhém poločase tak naše herní převaha nakonec vyústila ve vysokou výhru.

Sestava: Dušan Židlík – Adam Lukeš, Vojta Gryc, Pavel Šiňor, Honza Myslivec – Marek Jirásek, Šimon Doležal, Ondra Svoboda, David Müller – Šimon Bouša, Filip Kordík, střídající: Lukáš Bareš, Pepa Jára, Jakub Ebenstreit, Mikuláš Čížek

Více foto ze zápasu Nespeky – Jankov najdete zde:

 

 

Zápis o utkání najdete zde: