B-tým: Sokol Jankov – TJ Nespeky B 3:2 (1:2)

Přestože béčko odehrálo poměrně slušný zápas a dlouho to vypadalo, že bychom mohli odjíždět spokojení, tak opak je pravdou. V první půli si poranil kolenní vazy Martin Kačírek a nějakou dobu nám bude chybět. Ve druhém poločase se zcela zbytečně nechali vyloučit dva naši hráči a utkání jsme dohrávali v početní nevýhodě. Do vedení šel soupeř, ale ještě do půle jsme otočili na 1:2. Bohužel hned v úvodu druhé půle soupeř z penalty vyrovnal a čtvrt hodiny před koncem si vzal vedení zpět.

 

Do vedení mohly jít Nespeky. Ve 12.min měl velikou šanci Hamajda, ale své sólo zakončil střelou vedle branky. O dvě minuty později měl podobnou šanci Vojkůvka, ale domácí gólman včas vyběhl a skončilo to faulem na gólmana. Ve 21.min centroval domácí útočník Ondra Zach, náš brankář míč neudržel a pouze ho vyrazil, a z následné dorážky otevřel gólový účet Brabenec – 1:0. Bleskové vyrovnání zařídil ještě v téže minutě Roman Vojkůvka, který se trefil nezvykle hlavou – 1:1. Další hezkou akci předvedli naši hráči ve 28.min. Začalo to autovým vhazování na levé straně, Martin Pohořelý hru rychle otočil a poslal do šance Romana Vojkůvku. Nerozhodný výsledek zůstal jen díky skvělému zákroku domácího gólmana. První komplikace přišla ve 30.minutě. Martin Kačírek si po jednom ze soubojů s protihráčem poranil koleno, a do hry už více nezasáhl. Přesto jsme si ještě jeden radostný moment užili. Ve 36.min zahrával Lukáš Maršoun rohový kop, na zadní tyči si míč zpracoval Vojkůvka a povedenou střelou pod břevno otočil na 2:1 pro nás. Tento výsledek vydržel až do konce poločasu i přesto, že domácí měli v závěru tři velké příležitosti, ale branku netrefili.

Ve druhém poločase bylo odehráno jen pár vteřin, když v pokutovém území nešťastně fauloval Matyášek a daroval tak domácím penaltu. Pokutový kop s přehledem proměnil Zach, a bylo to 2:2. Pak přišla série třech našich šancí, ale všechny bez gólového efektu. Zajímavý moment byl k vidění v 68.min. Domácí si vytvořili šanci, kterou dokonce i proměnili, ale gól nemohl být uznán, neboť chvilku před tím rozhodčí zapískal nedovolenou hru rukou a místo gólu nařídil proti nám druhou penaltu. K té se opět postavil Ondra Zach, ale tentokrát mířil vysoko nad, a míč přeletěl dokonce i pletivo za bránou. V 74.min měl velmi dobrou příležitost Hamajda, ale ani tentokrát branku netrefil. Naproti tomu soupeř o dvě minuty později se štěstím skóroval, když nadvakrát překonal našeho gólmana 3:2. Poté se ukázala naše nedisciplinovanost, která nás bude ještě hodně mrzet. Z lavičky náhradníků zazněla hlasitá kritika lajnového rozhodčího, který nám odmával ofsajd. Bohužel kritika byla slušně řečeno „nesportovní“, což hlavní rozhodčí ocenil červenou kartou pro střídajícího hráče Dana Vošického. To nebylo ještě vše. O pár minut později přidržel Tomáš Rosenvald svého protihráče za dres za což obdržel druhou žlutou kartu a i on se šel předčasně sprchovat. V závěru zápasu jsme měli sice ještě dvě solidní šance na vyrovnání, ale ani jednu jsme neproměnili a z Jankova odjíždíme s prázdnou.

Více foto ze zápasu Jankov – Nespeky B najdete zde:

 

Zápis o utkání najdete zde: