B-tým: Sokol Zaječice – TJ Nespeky B 2:3 (1:1)

Béčko vstoupilo do nové sezóny vítězně. V pohárovém utkání vyřadilo Sokol Zaječice. Nejprve jsme šli do vedení po chytrém gólu Maršouna, ale domácí během chvilky vyrovnali na 1:1. Ve druhém poločase se prosadil Hamajda a o pár minut později opět Lukáš Maršoun. Deset minut před koncem se nám nepovedla rozehrávka od branky a soupeř vstřelil kontaktní gól. Víc branek už ale nepadlo a do dalšího kola postupují Nespeky B.

 

V první čtvrthodině jsme měli tři velké příležitosti, dvakrát se do šance dostal Roman Vojkůvka a dvakrát ho skvěle vychytal domácí gólman. Třetí příležitost měl „nestárnoucího“ Pavel Rublič, který se parádně trefil zpoza velkého vápna, ale míč (jen s lehkou tečí gólmana) olíznul horní stranu břevna. Ve 24.min jsme šli do vedení. Lukáš Maršoun zachytil ve středovém kruhu výkop od brankáře, využil toho, že domácí gólman není mezi tyčemi a z velké dálky mu tam poslal parádní balón, který zapadl přesně pod břevno 0:1. Krátce poté měl soupeř dvě šance, tu první náš gólman Židlík vykopl na roh, ale ta druhá již skončila v naší síti 1:1. V závěru poločasu mohl jít soupeř do vedení, v krátkém sledu měl dvě obrovské šance, ale i díky skvělým zákrokům Dušana Židlíka se skóre neměnilo.

Ve druhém poločase si už soupeř téměř žádnou šanci nevytvořil. Naopak před brankou domácích bylo stále rušno a gólman Zaječic Lukáš Barcal předváděl jeden lepší zákrok za druhým. Jen díky němu byl zápas otevřený až do konce. Přesto se skóre měnilo v 55. minutě. Štěpán Hamajda vymyslel krásnou průnikovou přihrávku za obranu a rozeběhnutý Roman Vojkůvka si počínal velmi zkušeně 1:2. V 65.min se středem hřiště probíjel Martin Pohořelý, míč dovedl až před branku, kde mu ho uzmul Lukáš Maršoun a vymetl pavučinku v levém horním rohu Barcalovi branky – 1:3. Zdálo se být hotovo a zápas směřoval do pohodlného vítězství, ale 9 minut před koncem vystihl Ivan Konečný rozehrávku našeho gólmana a snížil na rozdíl jedné branky. V 87.min jsme se dopustili faulu v blízkosti velkého vápna a domácí zahrávali takový „zkrácený roh“. Na centr si nejlépe naskočil Ivan Konečný a jen tak tak, že nevstřelil vyrovnávací branku, míč směřoval jen těsně vedle. Zanedlouho rozhodčí Milan Rezek ukončil toto utkání a do dalšího kola Poháru OFS Benešov postupují Nespeky.

Utkání zhodnotil také trenér mužstva Petr Novotný: „Do utkání jsme vstoupili aktivně a pokud se nám dařila kombinace na specifickém hřišti, tak jsem byl spokojen. Nabádal jsem kluky, aby byli trpělivý, to fungovalo v první půlhodině, kde jsme šli Maršounem do vedení.  V posledních patnácti minutách prvního poločasu jsme domácí pustili do dvou šancí, a hlavně výkon v této části utkání nebyl vůbec dobrý a také přišel trest v podobě vyrovnání. O přestávce v kabině jsem musel zvýšit hlas, a hlavně kluky probudit. Druhý poločas byl z naší strany mnohem lepší a nebýt skvělého brankáře domácích mohlo být skóre daleko vyšší. Místo toho, abychom vedli vyšším rozdílem, tak náš mladý brankář vyrobil hrubku, a nakonec bylo utkání otevřené, až do závěrečného hvizdu. Jsem rád, že se podařilo zvítězit, klukům jsem po zápase poděkoval, chápu, že na takovém hřišti není vůbec jednoduché hrát. Nejlepším hráčem v našem týmu byl v tomto utkání Lukáš Maršoun. Ve všech přípravných zápasech se nám podařilo zvítězit, vím na čem je potřeba zapracovat a co zlepšit. Nečeká nás na podzim nic jednoduchého, vzhledem k rekonstrukci domácího hřiště budeme hrát stále na hřišti soupeřů, věřím, že to zvládneme a budeme vozit body.“

Zápis o utkání:

 

 

Více foto ze zápasu Zaječice – Nespeky B najdete zde: