U19: Maršovice – Nespeky/Pyšely 1:7 (1:4)

V sobotu 22.8.2020 se rozběhly nejen okresní a krajské soutěže dospělých, ale svou sezónu zahájili i dorostenci. První utkání se hrálo v Maršovicích, se kterými máme z poslední doby pozitivní bilanci. A dařilo se i tentokrát. Zápas jsme vyhráli 7:1, když tři branky vstřelil Šimon Bouša, dva góly si připsal ještě žák Lukáš Bareš a po jednom gólu přispěli Vojta Gryc a kapitán Ondra Svoboda.

Úvodní čtrvrthodina prvního mistrovského zápasu nové sezóny byla z naší strany hodně syrová a neurovnaná. Maršovice měly míč častěji pod svou kontrolou, nicméně do žádné větší příležitosti se nedostaly. Postupně začalo ubývat našich zbytečných ztrát a hra se vyrovnala. V první nebezpečnější situaci utkání stáhl jeden z domácích hráčů Adama Kulhavého v pokutovém území rukama k zemi. Nařízenou penaltu v 19. minutě proměnil přízemní střelou Šimon Bouša. A hned za minutu po střele téhož hráče dorážel Lukáš Bareš a rázem jsme vedli 2:0. Po dalších třech minutách však domácí po centru a umístění míče mimo dosah Dušana Židlíka snížili. Ze snížení se však dlouho neradovali. Po ruce ve vápně jsme kopali v 32. minutě další pokutový kop. Z něj poslal míč přesně k tyči Ondra Svoboda a opět jsme vedli o dva góly. Obraně domácích dělal svými rychlými výpady starosti Šimon Bouša. Ve 43. minutě jeden z nich zastavit nedokázala a díky tomu jsme v poločase vedli 4:1.

Druhé dějství začalo tak, jak první skončilo. Šimon Bouša se opět prosadil a v 47. minutě zvýšil na 5:1. Domácí se podobně jako v prvním poločase snažili, v držení míče za námi nezaostávali, nicméně zásadní rozdíl byl před oběma brankami. Naše defenziva domácí téměř do žádných větších šancí nepouštěla. Oproti tomu námi vedené útočné akce byly výrazně nebezpečnější. Míč se ve druhém poločase většinou pohyboval kolem středu hřiště a gólové příležitosti se rodily především po našich rychlých výpadech. Zápas ještě mohli domácí trochu zdramatizovat, protože i oni zahrávali pokutový kop. Míč mířící k tyči však bravurním zákrokem Dušan vytěsnil mimo branku. Závěr zápasu už byl v naší režii. A přestože už tempo v teplém počasí poněkud opadlo, jsme ještě dvakrát skórovali. Lukášem Barešem v 80. minutě a po individuální akci vedené více jak přes polovinu hřiště v poslední minutě Vojtou Grycem.

 

Sestava: Dušan Židlík – Pavel Šiňor, Ondra Svoboda, Vojta Gryc, Honza Myslivec – Adam Lukeš, Šimon Doležal, Lukáš Bareš, Filip Kordík – Šimon Bouša, Adam Kulhavý, střídající: Pepa Jára, David Müller, Patrik Kulhavý