B-tým: Hrusice – TJ Nespeky B   3:3 (2:2)

Velmi kvalitní utkání se odehrálo v sobotu 20.6 v Hrusicích. Domácí mají velmi dobré mužstvo složené především z mladých odchovanců Kunic, naproti tomu Nespeky přijeli s kombinovanou sestavou áčka a béčka. Na mokrém, velmi dobře připraveném hřišti se hrál rychlý a pohledný fotbal, který nakonec skončil asi zaslouženou remízou 3:3.

 

 

Do vedení se dostali domácí již ve druhé minutě, když využili uklouznutí našeho obránce a hrusický Zdenek Mlčák chytrým lobem otevřel skóre 1:0. O chvilku později mohl vyrovnat Míla Klauz, ale netrefil zcela odkrytou branku. Své zaváhání ale napravil o čtvrthodiny později, když z dorážky vyrovnal na 1:1. A za nedlouho se nám podařilo otočit zápas a vedli jsme 2:1. Poté bylo k vidění celá řada vyložených šancí. My nastřelili dvakrát tyč, nebo např. Kučaba neproměnil ve 38.min své sólo z levé strany. Šance měli ale i domácí, kteří neproměnili některé své velké příležitosti, až nakonec vyrovnali šťastnou střelou přímo z rohu. Poločas tak skončil nerozhodně 2:2. Ve druhém poločase padly dvě branky, nejprve se trefili domácí a na konečných 3:3 vyrovnal David Pešta.

 

Utkání hodnotil trenér Nespek Petr Novotný: „Do utkání jsme vstoupili aktivně, ale ve čtvrté minutě podklouzl na mokrém terénu na polovině hřiště Olda Komárek a domácí naší chybu potrestali. Naše hra byla celý první poločas velice dobrá, a tak nás úvodní branka nerozhodila spíše naopak. Dařila se nám kombinační hra a zápas jsme dvěma brankami otočili. Bohužel místo toho, abychom vedení navýšili, tak jsme si nechali dát nesmyslný gól přímo z rohu.

Druhý poločas byl vyrovnaný. Šance byly na obou stranách. Domácí měli rychlý přechod do útoku o po jednom z nich náš brankář v pokutovém území fauloval. Penaltu ale dokázal chytit. Stejnou příležitost měl pár minut poté Lukáš Maršoun, ale penaltu také neproměnil. Domácím se podařilo krásnou střelou jít do vedení. V posledních deseti minutách jsme mohli zápas znovu otočit, škoda že ze tří vyložených šancí se prosadil pouze David Pešta a vyrovnal. 

Celkově jsem byl s výkonem hráčů spokojen, a i překvapen úrovní tohoto utkání, které se hrálo ve velice dobrém tempu. Měl jsem možnost nasadit do zápasu čtyři hráče základní sestavy A týmu. Zaujal mne výkon Michala Kučaby v prvním poločase, kdy předvedl svůj fotbalový potenciál. 

 

více foto za zápasu najdete zde: