A-tým: TJ Nespeky – SK Černolice 1:0 (1:0)

Dva týdny před zahájením jarní části jsme sehráli přípravné utkání s lídrem 1.B třídy SK Černolicemi. V utkání, které bylo z velké části doplněno hráči z nespecké rezervy, jsme nakonec zvítězili 1:0. když jedinou branku utkání vstřelil ve 20.min Luboš Braný.

Říká se, že každý zápas je důležitý, notabene když za dva týdny začíná jarní část fotbalové sezóny, která bude z hlediska udržení se v soutěži velmi náročná. Bohužel v tomto utkání nám krom trenéra chybělo dalších sedm klíčových hráčů, většinou ze zdravotních důvodů. Do zápasu tak nastoupilo několik hráčů z reservy. Pravděpodobně ani soupeř na tom nebyl výrazně lépe, neboť i jeho lavička náhradníků zela prázdnotou. Zápas navíc ovlivnil silný vítr, Českem se v neděli odpoledne prohnala další větrná bouře, a kdo zná hřiště v Praze na Motorletu, tak si asi dovede představit, jak hodně tam foukalo.

První poločas jsme hráli po větru, čehož ve 20.min využil Luboš Braný, který vystřelil z dobrých 20-ti metrů levou nohou. Za normálních podmínek by střela asi moc nebezpečná nebyla, ale s přispěním větru to byla krásná, umístěná a dobře utažená střela na bližší tyč, která znamenala vedení 1:0. Ale i soupeř měl své šance. Ve 25.min vykopával míč z odkryté brány Krejza, o 5 minut později trochu nepochopitelně překopl hostující kapitán poloprázdnou branku a mimo to tam měl Drážek ještě další nejméně dva dobré zákroky.

Ve druhém poločase se už hrálo převážně na jednu branku. Né snad proto, že by byl soupeř o tolik lepší, ale my jsme se v silném protivětru nedokázali dostat na soupeřovu polovinu. Za celý druhý poločas jsme z našich šancí mohli evidovat pouze centr Luboše Braného, který ale obránci srazili na roh, rychlý přechod Konyho po pravé straně a šanci Lukáš Maršouna, kterého ovšem zradil první dotek a sólo Adama Jasze, které ale nestihl zakončit. Naopak soupeř využil větrných podmínek a pálil jako u Verdunu. V 50.min trefil tyč, v 65. běžel hostující hráč sám na našeho gólmana, ale přehodil nejen Drážka, ale i branku a v 75.min zachránil nebezpečnou situaci ve skluzu Luboš Braný, který vypíchl míč na roh. Vzhledem k tomu, že se soupeř nedokázal gólově prosadit, tak jsme mohli evidovat naše první letošní vítězství – 1:0.

Sestava: Drážek V. – Rublič L., Krejza T., Burian M., Konopiský A. – Jasz A., Maršoun L., Braný L., Pohořelý M., Peterka St. – Hamajda Š.

Střídali: Židlík D., Myslivec J.

Více foto ze zápasu Nespeky – Černolice najdete zde: