SG: Meteor Stříbrná Skalice – Nespeky 3:6 (1:1)


V neděli 1.září začala „mistrovská“ soutěž i pro starou gardu. Hráči Nespek sehráli své první podzimnímu utkání ve Stříbrné Skalici. Soupeř na jaře získal z pěti utkání 6 bodů a patřilo mu průběžně 4. místo. Naši hráči potvrdili „papírové předpoklady“ a zvítězili 6:3.

Komentář k utkání poskytl vedoucí mužstva Pepa Hora: O posledním prázdninovém dni vstoupilo mužstvo SG na půdě Meteoru SS do podzimních odvet Posázavské ligy. Když několik okamžiků před úvodním hvizdem z nominace vypadl nemocný kapitán Fleischhans a pracovně zaneprázdněný Novák, sešli jsme se na skalickém stadiónu přesně v 11. hráčích.

Utkání, hrané za nesnesitelného odpoledního dusna, lépe začali fotbalisté Meteoru. Udržovali si mírnou převahu a po 20. minutách se dočkali i úvodní branky zápasu. Naši snahu o srovnání stavu mařil zejména vynikající domácí brankář, nicméně právě on se v samém závěru 1. poločasu podepsal pod kuriozní vyrovnání na 1:1. Po změně stran, patrně vlivem častého střídání, ubrali skaličtí na tempu a iniciativy se chopili naši stabilně hrající borci. K vidění byla spousta pohledných kombinací, jmenovitě Panenka měl svůj den a obecenstvu předvedl několik vtipných finálních přihrávek a navrch přidal, pro něho charakteristický, chytrý gól: rychlé zaseknutí a milimetrový obstřel placírkou přímo za háčky zadní tyče. Líbil se i výstavní dalekonosný lob z kopačky Pohořelého, úspěšnou premiéru v našem dresu vstřelenou brankou okořenil Stěhule. V defenzívě vynikali Schubert s Kahounem, spolehlivě zachytal Konrád. Jistě působili beci Drnec a Kučera, na krajích se dařilo Hampeštovi s Pavlíkem. V neposlední řadě zaslouží pochvalu čestný Bejbl, jenž sporně nařízenou penaltu zahrál v duchu fair play šourákem brankáři do nohy. Na pomezí sekundoval tradičně výborný Honza Myslivec. Vítězství na hřišti zdatného soupeře si velice vážíme a děkujeme všem zúčastněným za perfektní výkon a věnovaný čas.

Sestava: Konrád – Drnec, Schubert, Kahoun, Kučera – Pavlík, Stěhule, Bejbl, Pohořelý, Hampešt – Panenka.

Branky: vlastní, Pavlík, Hampešt, Stěhule, Panenka, Pohořelý.