A-tým: TJ Nespeky – FC Velim 5:1 (2:0)


Do třetice to vyšlo. Po dvou prohraných utkání áčko ve 3.kole vyhrálo vysoko 5:1 s Velimí. V závěru prvního poločasu se trefili Klauz a Varkoček a do kabin se šlo s dvougólovým náskokem. Po změně stran si soupeř vytvořil několik šancí, z nichž ale proměnil pouze jednu, a naopak po vlastních chybách inkasoval další góly. Nakonec si hosté odvezli z Nespek pověstného „bůra“.

V úvodní půlhodině si oba týmy vytvořily cca po třech šancích, ale většinou to byly střely, které mířily buď mimo branku, anebo byly zablokovány na roh. Góly začaly padat až v poslední čtvrthodině prvního poločasu. Nejprve Klauz přenesl dlouhou přihrávkou míč na pravou stranu, Adam Jasz si navedl míč k vápnu, ale místo střely opět volil dlouhý centr na zadní tyč, kde Klauz „z voleje“ uklidil míč do branky 1:0.  Čtyři minuty před koncem prvního poločasu vystihl Adam Varkoček nepřesnou rozehrávku soupeře, přihrál do strany Kučabovi a velmi rychle pokračoval před branku hostů. Kučaba skvěle zvládl souboj jeden na jednoho a zpětnou přihrávkou pod sebe vrátil míč právě na Varkočka, a ten do prázdné brány zvýšil na 2:0.

Krátce po zahájení druhého poločasu si převzal míč Michal Kučaba, obešel tři hráče a z dálky vystřelil přízemní střelu, která se nezdála ani nijak nebezpečná, přesto zapadla přesně za tyč a bylo to 3:0. V tu chvíli se zdálo být hotovo a zřejmě nikdo nepochyboval o vítězi tohoto zápasu. Jenže v 52.min se po pravé straně prosadil kapitán hostů Hruška, centrem našel před brankou zcela volného Petrů, a ten hlavou do odkryté branky snížil na 3:1. Bezprostředně poté hosté zahrávali standardní situaci, centrovaný míč našel hlavu velimského útočníka, který trefil tyč Drážkovi branky. Dobíhající spoluhráč sice dorazil míč do brány, ale naštěstí využil ofsajdového postavení a gól tak nemohl platit. Tím ale šance soupeře nekončily. V 59.min se hostující Jícha prosadil přes tři naše hráče, ale v dobré pozici zakončil vedle. V 70.min vyhrál Jícha hlavičkový souboj, těžit z toho mohl velimský Víšek, který postupoval sám z levé strany, místo střely volil nahrávku před branku, kde došlo k souboji na hraně pravidel mezi naším obráncem a hostujícím útočníkem, ale rozhodčí Miroslav Vlk posoudil tento souboj jako čistý a nechal ve hře pokračovat. Herní převahu hostů ukončila až individuální chyba hostujícího gólmana, který v 73.min neudržel relativně lehkou střelu a Kukač z dorážky zvýšil na 4:1. Od té doby jsme měli utkání plně pod kontrolou, hosté si už žádnou nebezpečnou šanci nevytvořili, naopak střídající Maršoun v 82.min upravil hlavou na konečných 5:1.

Spokojený trenér Jaroslav Tesař k utkání řekl: „na zápas jsme se velmi pečlivě připravovali, neboť jsme si vědomi vysoké kvality soupeře. V zápase jsme udělali několik taktických změn s cílem jednak eliminovat útočnou sílu hostujícího Jíchy a současně jsme chtěli vytvořit prostor pro Michala Kučabu. Z tohoto důvodu hrál nezvykle na hrotu stoper Tomáš Krejza. Kluci zvládli utkání nejen po taktické stránce velmi dobře, bojovali, dali jsme krásné góly, takže jsem spokojený. Pouze na začátku druhé půle jsme dostali gól, hned vzápětí druhý, ten naštěstí neplatil pro ofsajd, ale rozhodně bychom tyto situace měli řešit lépe. Když jsme dali čtvrtý gól, tak už byl klid a utkání jsme měli plně pod kontrolou. Těší mě, že jsme se dokázali prosadit ze stran, na což jsme se v tréninku také zaměřili.“

 

Sestřih zajímavých událostí z utkání Nespeky – Velim:

záznam celého utkání Nespeky – Velim najdete zde:

Více foto ze zápasu Nespeky – Velim najdete zde: