U19: Sokol Ostředek – TJ Nespeky 1:0 (1:0)


Dorostence zradila koncovka!!! Přestože si v zápase vytvořili celou řadu brankových příležitostí, tak soupeři vstřelit branku nedokázali. Naopak v závěru prvního poločasu se po zpětné nahrávce střelou k tyči prosadil domácí Marek Jech a vstřelil tak jedinou branku utkání, která rozhodla o vítězství soupeře 1:0

I bez čtyřech hráčů nastupujících obvykle v základní sestavě jsme na pěkně připraveném sázavském hřišti měli dobře nakročeno k bodovému zisku. Jenže ve fotbale o výsledku nerozhoduje umělecký dojem ani množství šancí, ale počet vstřelených a inkasovaných gólů. A jelikož v zakončení jsme dnes byli špatní a neproměnili ani tzv. tutovky, nevezeme domů ani bod.

Od prvních minut mohli diváci sledovat zápas solidní úrovně. Útoky se střídaly na obou stranách a oba týmy se dostaly do několika zajímavých střeleckých pozic. Domácí obraně dělal značné starosti aktivitou hýřící Šimon Bouša. První samostatný únik z úhlu na brankáře zakončil střelou do boční sítě. Další dva na poslední chvíli hasili hráči Ostředku/Sázavy jen za cenu žlutých karet. Během herně víceméně vyrovnaného prvního poločasu spoléhali domácí spíše na postupný útok a my na rychlé brejky. Na obou stranách hřiště se bylo na co dívat, ale skóre zůstávalo bezbrankové. Až ve 41. minutě se po zpětné přihrávce přízemní střelou k tyči gólově prosadili domácí.

Během pár minut po začátku druhé půle jsme mohli vést. Stačilo úspěšně zakončit dva samostatné úniky na brankáře. Jenže naše koncovka byla v tomto utkání kapitolou sama pro sebe. Buď jsme trefovali brankáře, nebo stříleli mimo, a když už střela jakž takž přijatelným směrem letěla, brankář dobře zakročil. Zhruba do poloviny druhého dějství občas zazlobili i hráči Ostředku/Sázavy. I oni měli dvě velké příležitosti, ve kterých nás podržel Honza Kříž. Byť jsme neměli nikoho na střídání, postupně jsme získali převahu a aktivní hrou jsme si začali vytvářet jednu příležitost za druhou. Ještě několikrát někdo z našich hráčů postupoval sám na brankáře, po zmatku v pokutovém území jsme stříleli zblízka, gól jsme však nebyli schopni dát z žádné z četných šancí. Po střele z větší vzdálenosti se pak brankářem vyražený míč prokutálel těsně kolem tyče. Jako kdyby pro nás dnes branka soupeře byla zakletá. Až na zakončení, v kterém jsme dnes vyhořeli, jsme především v druhém poločase předvedli velmi dobrý výkon. Za něj se však body neudělují a tak jsme dnes prohráli.

Sestava: Honza Kříž – Honza Myslivec, David Straka, Vojta Gryc, Šimon Doležal – Patrik Kulhavý, Matěj Pavlíček, Martin Kačírek, Lukáš Svoboda – Šimon Bouša, Pavel Šiňor