U19: TJ Nespeky – Sokol Zvole 1:3 (1:1)


Dorostenci, šest kol před koncem letošní sezóny, doma hostili lídra tabulky Sokol Zvole. Případné vítězství nás mohlo posunout do čela okresní tabulky, naopak prohra 1:3 nás vyřadila z TOP trojky. První poločas skončil nerozhodně 1:1, bohužel ve druhé půli stříleli góly už jen hosté.

Zápas s momentálně prvním celkem soutěže mohl zavdávat předpoklad zajímavé a kvalitní fotbalové podívané. Obojího se dnes diváci opravdu dočkali. V poměrně vyrovnané úvodní čtvrthodině působili v blízkosti branky soupeře o něco nebezpečněji hosté. Vypracovali si také jednu dobrou střeleckou příležitost. S přízemní střelou si však Pepa poradil. Na druhé straně střílel v nadějné pozici Dan vedle. V minutě 22. hosté ve vápně protlačili míč před branku a důraz v zakončení vyústil v první gól dnešního klání. Tým Vraného/Zvole postupně přebral iniciativu a byl častěji u míče. Nicméně naše dobře pracující obrana pustila v této části zápasu hosty pouze do jedné větší příležitosti. Při ní se blýskl povedeným zákrokem Pepa. Přestože se v druhé polovině prvního dějství míč pohyboval spíše na naší polovině, průběžně jsme z rychlých protiútoků zaměstnávali také hostující obranu. Ve 41. minutě se okolo obránce šikovně obtočil Dan a dobře umístěnou střelou do spodního rohu branky vyrovnal. V závěru poločasu hosty ještě jednou vychytal Pepa a do kabin týmy odcházely za nerozhodného stavu.

První čtvrthodina druhé půle byla vyrovnaná a bez větších příležitostí. Minuty následující de facto rozhodly zápas. V 61. minutě našla přesná přihrávka hostů jednoho z hráčů na velkém vápně a ten překonal střelou do protipohybu Honzu Kříže, který ve druhém poločase nahradil po dohrání soupeřem v závěru prvního poločasu trochu pošramoceného Pepu. A hned za minutu po rychlé akci a přesné kombinaci přidali hosté další gól. Za pár minut po ruce v našem vápně následovala penalta. Tu ale její exekutor neproměnil. Zamířil vedle naší branky. Od tohoto okamžiku jsme postupně přebírali iniciativu a získávali územní převahu, která se s blížícím se koncem zápasu stupňovala. Kubovu střelu z dobré pozice vyrazil brankář na roh. Dvakrát nám při dobrých centrech chyběl kousek k zakončení v bezprostřední blízkosti branky. Dařil se nám rychlý kombinační přechod do útoku a po jedné takové akci už mohl postupovat Šimon Bouša z úhlu do vápna. Hostující hráč však ještě před ním za cenu tmavě žluté karty jeho únik zastavil. Tým Vraného/Zvole se ubránil a v oboustranně kvalitním zápase především díky větší úspěšnosti ve finální fázi zvítězil. Přesto patřil náš dnešní výkon k tomu lepšímu, čím jsme se v této sezóně prezentovali.

Sestava: Pepa Chaban – Honza Myslivec, David Straka, Matěj Pavlíček, Šimon Doležal – Adam Kulhavý, Jakub Kumpošt, Martin Kačírek, Pavel Šiňor – Dan Vošický, Šimon Bouša, střídající: Lukáš Svoboda, Honza Kříž

Více foto ze zápasu Nespeky Zvole najdete zde: