U19: Chotýšany – TJ Nespeky 1:10 (1:3)


V rámci 19.kola zavítal náš dorost do Chotýšan. Soupeř se v tabulce nachází na 12.místě, ale náskok na poslední Čerčany má pouze jediný bod. Naši kluci nepřipustili žádné drama a poměrně hladce zvítězili vysoko 10:1. Pětkrát se trefil Šimon Bouša, o jednu branku méně přidal Kuba Kumpošt a jednou se trefil Dan Vošický.

Tentokrát jsme hru ovládli hned od prvních minut. Naše výrazná územní převaha vyústila v rychlé dva góly ve třetí a deváté minutě. V dalším průběhu prvního dějství jsme domácím příliš nepůjčovali míč, ovšem postupně tempo trochu upadalo. V 36. minutě celek Chotýšan/Bílkovic sice po rohu snížil, ovšem za tři minuty jsme vedli opět o dvě branky. V druhém poločase naše hra snesla přísnější měřítko, než v předchozím utkání. Je možné, že jsme si vypracovali o trochu méně brankových příležitostí než proti týmu Jankova/Ratměřic, ale nepřipustili jsme žádné zdramatizování zápasu a byli jsme dostatečně efektivní v zakončení. V 57. a 60. minutě jsme přidali další dvě branky. A když v minutě 72. skóroval Šimon Bouša a zvýšil naše vedení na 6:1, domácí začali odpadat. Obrana Chotýšan/Bílkovic už byla prostupnější a ani brankář nebyl nepřekonatelnou zdí. I díky tomu jsme v závěru zápasu přidali další branky a po trefě Kuby Kumpošta v 86. minutě jsme empiricky ověřili, že světelná tabule na chotýšanském hřišti dokáže zobrazit i dvojciferný výsledek. Na testu se pěti brankami podílel Šimon Bouša, čtyřmi Jakub Kumpošt a jednou Dan Vošický.

Sestava: Pepa Chaban – Honza Myslivec, David Straka, Vojta Gryc, Šimon Doležal – Matěj Pavlíček, Martin Kačírek, Jakub Kumpošt, Adam Kulhavý – Dan Vošický, Šimon Bouša, střídající: Lukáš Svoboda, Pavel Šiňor