U19: TJ Nespeky – Úročnice 2:1 (2:1)


V pátek, ve sváteční den, se dohrávalo 16.kolo Okresního přeboru dorostu mezi toho času čtvrtými Nespeky a druhou Úročnicí. Hned v 1.min otevřel skóre Martin Kačírek a ve 22.min zvýšil na 2:0 pro domácí Šimon Bouša. Hosté snížili na konečných 2:1 těsně před koncem prvního poločasu. Vzhledem k tomu, že další gól už nepadl, tak všechny tři body zůstaly v Nespekách.

Diametrálně odlišnou bilanci prvních a druhých poločasů posledních třech zápasů jsme probrali na tréninku, připomněli si ji před zápasem a taktéž o poločasové přestávce. Udělali jsme také pár změn v obsazení některých postů a to i s cílem eliminovat útočnou sílu Úročnice. Dnes už jsme měli k dispozici Davida Straku, ovšem v útoku chyběl Dan Vošický. Začátek utkání nám vyšel skvěle. Po rychlé křídelní akci se uvolnil Šimon Bouša, poslal prudký přízemní míč před bránu, kam si naběhl Martin Kačírek, a přesnou střelou do protipohybu brankáře z prostoru zadní tyče už v první minutě zápasu skóroval. V úvodní čtvrthodině mohlo padnout klidně pět branek. Nepříliš jistá obrana Úročnice nechala dvakrát propadnout míč za svoje záda. Tyto příležitosti jsme však neproměnili a podobně naložili hosté s několika svými nebezpečnými situacemi. V dalším průběhu prvního dějství už se hra zklidnila, nehrálo se tolik nahoru dolu a nebezpečných momentů před oběma brankami ubylo. Ve 22. minutě se po individuální akci středem hřiště prosadil Šimon Bouša a vedli jsme 2:0. Fyzicky dobře disponovaní hosté se snažili kontrovat, naše obrana však pracovala spolehlivě, a když už se pěknou narážečkou dostala Úročnice do zakončení uvnitř pokutového území, zakročil Honza Kříž. Na druhé straně hřiště jsme zaměstnávali hostující obranu především rychlými křídelními akcemi. Skóre se však změnilo až v samotném závěru prvního dějství, kdy jsme neuhlídali náběh vysokého hráče Úročnice, který svou hlavičkou po rohovém kopu snížil na 2:1.

Dnešní druhý poločas, to už byla oproti těm předchozím jiná písnička. Zodpovědným výkonem ve vysokém nasazení, kterému nechyběla ani fotbalovost, jsme Úročnici nedovolili žádný trvalejší nápor. Doba držení míče byla podobná na obou stranách a žádný celek neměl výraznější převahu. Ve středu pole vyčníval výbornou hrou Martin Kačírek, v útoku nadále neúnavně pracoval Šimon Bouša a ve druhém poločase se začal svou houževnatostí prosazovat i Pavel Šiňor. Obrana pracovala nadále spolehlivě a záložníci dokázali krom obranných povinností v pravou chvíli podržet míč, zklidnit hru nebo naopak rozvinout rychlý brejk. Úročnice se tlačila dopředu za vyrovnáním, dostala se však do jediné příležitosti, při které nás podržel svým zákrokem Honza Kříž. V závěrečné desetiminutovce už se hosté začali věnovat více různým diskuzím s rozhodčím, strkanicím a emotivním projevům, což byla voda na náš mlýn. Nenechali jsme se vyprovokovat, k pečlivé kolektivní obraně jsme přidali nadstavbu v podobě podržení míče, jeho vyvezení daleko od naší branky a chytrou hrou jsme hosty nepustili k žádnému vážnějšímu zakončení a po závěrečném hvizdu rozhodčího jsme mohli slavit zisk tří bodů z náročného zápasu.

Sestava: Honza Kříž – Matěj Pavlíček, David Straka, Vojta Gryc, Šimon Doležal – Adam Kulhavý, Jakub Kumpošt, Martin Kačírek, Honza Myslivec – Pavel Šiňor, Šimon Bouša, střídající: Patrik Kulhavý

Více foto ze zápasu Nespeky – Úročnice najdete zde: