U13: Pravonín – TJ Nespeky 5:2 (3:2)


Mladší žáci výsledkově nezvládli ani druhé utkání, tentokrát prohráli s lídrem podzimní části skupiny B, 5:2. Poté co se domácí dostali do dvoubrankového vedení jsme stihli ještě vyrovnat, ale další góly už střílel pouze náš soupeř. Za nás se trefili Dominik Lindner a Lukáš Bareš.

V sobotu 30.3 jsme sehráli zápas na půdě podzimního lídra „vlašimské skupiny“ týmu Pravonína. Skóre 135:19 ve 12 zápasech vzbuzoval respekt. V tomto zápase naše mužstvu doplnil Lukáš Bareš, který je pravidelným hráčem týmu starších žáků, ale jako ročník nar.2006 může ještě na jaře nastupovat i za kategorii ml.žáků. Jak se v zápase ukázalo, byla jeho přítomnost citelnou posilou. Zvláště jeho vysoká postava, důraz v osobních soubojích, rychlost a pohyblivost byly vlastnosti, které nám pomohly vyrovnat se s výškovou a věkovou převahou soupeře (skoro celé mužstvo tvoří hráči 2006). A protože i naši ostatní hráči na hřišti poctivě bojovali a včas dostupovali do soubojů, hrálo se od začátku vyrovnané utkání. Skóre se poprvé měnilo až v 15min., kdy míč trefil po odskoku z velké vzdálenosti hráč Pravonína a jeho lob zapadl nechytatelně pod břevno naší branky 1:0. O 2min. později to bylo 2:0 po přesné střele k tyči  ze střední vzdálenosti, která prošla přes klubko hráčů. Naši hráči se nenechali nepříznivým vývojem zápasu zlomit. Po nahrávce Lukáš B., který prošel středem hřiště, ve 22min snížil Dominik Lindner na 2:1, když proměnil svoji šanci, kdy šel sám na brankáře. A ve 28min. bylo vyrovnáno 2:2 po lehce tečované prudké střele Lukase B., která skončila pod břevnem v síti brankáře Pravonína. Bohužel se nám vyrovnaný výsledek nepodařilo udržet do poločasu, protože v jeho samém závěru ve  30min. šel soupeř znovu do vedení po pěkně kombinační akci 3:2.

Do 2.poločasu jsme nenastoupili tak aktivně jako jsme odehráli 1.poločas. Nechali jsme se zatlačit do defenzívy a vyklidili střed hřiště. Soupeř převahy využil a v 36min. navýšil své vedení 4:2. Náš výkon se s přibývajícími minutami zlepšoval. Znovu jsme se vrátili k aktivní hře a po několik pěkných akcích jsme se dostali do šancí, které mohli skončit golem. Zvláště mezi 47-57min. viselo snížení ve vzduchu. Bohužel ani střela z úhlu Filipa P., ani střela Tomáše V. a ani zakončení Dominika L. gólem neskončilo.  Naopak v samém konci zápasu se v 60min. ještě jednou prosadil náš soupeř a upravil na konečných 5:2.

Martin Vošický, trenér mužstva MŽ, k zápasu dodal: „Hráče jsem dnes pochválil za bojovnost a pracovitost na hřišti po celých 60min. Potěšující bylo, že se v naší hře i proti kvalitnímu soupeři objevili fotbalové akce, které se učíme na trénincích.“