A-tým: TJ Nespeky – SK Hvozdnice 3:1 (1:1)


Áčko navázalo na vítězství ve Velimi a tentokrát doma porazilo Hvozdnici 3:1. Přestože naši kluci byli v zápase lepší a naše vítězství bylo zcela zasloužené, tak malinká skvrna na kráse tu přeci jen byla. Vyrovnávací gól na 1:1 padl z pokutového kopu a tento verdikt rozhodčího se hostujícím příznivcům vůbec nelíbil.

Ale začněme od začátku. V úvodních minutách prvního poločasu jsme mohli evidovat dvě střely, ale ani pokus Pešty, ani Kukače, nebezpečné nebyly. První zajímavý moment byl k vidění v 10.minutě. Kapitán hostů Lukáš Třešňák vyhrál hlavičkový souboj s naším Laštovkou a Peterkou, a poslal do šance svého spoluhráče Lukáš Mráze. Ten své sólo sice zakončil gólem, ale vše zhatil praporek pomezního rozhodčího, který signalizoval ofsajd. Přestože se názory na tuto situaci různily, tak si myslím, že toto rozhodnutí pomezního arbitra bylo správné. O pět minut později si hvozdnický Jakub Hromádka odstavil našeho Peštu, a přesným centrem vybídl svého spoluhráče ke skórování. Nejlepší střelec hostů Lukáš Máz se nemýlil a jedenáctým gólem v sezóně otevřel gólový účet 0:1. Všechny další zajímavé situace se odehrávaly před brankou soupeře. Střely Fimby a Standy Peterky mířily mimo, v 41.min hlavičkoval Fimba přímo do gólmana, a o minutu později se nedokázal v nadějné šanci zorientovat Klauz. Nejdiskutovanější moment přišel v samotném závěru prvního poločasu. Hvozdnický Adam Nejedlý přidržel za ruku našeho Buriana a rozhodčí za tento nedovolený zákrok nařídil pokutový kop. Ač se to hostům vůbec nelíbilo, tak Klauz z penalty vyrovnal na 1:1.

Ve druhém poločase jsme to byli především my, kdo se dostával do zakončení, ale nutno přiznat, že řada našich šancí moc nebezpečná nebyla. V 52.min měl dobrou šanci Fimba, když obešel i gólmana, ale z velkého úhlu minul. O minutu později zakončoval Pešta levou nohou, ale nic z toho. Poté měl jednu z mála šancí náš soupeř, ale Hromádka si Mrázovou přihrávkou neporadil. V 58.min poslal trenér na hřiště Michala Kučabu a tomu stačilo pouhých 9 minut na to, aby připravil gólovou šanci na 2:1. Střelcem branky byl Iheanacho Fimbar Osita, zvaný Fimba. V 74.min centroval Adam Varkoček a Krejza nasměroval míč hlavou přesně do šibenice 3:1. Na konečném výsledku již nic nezměnily šance ani domácího Kučaby z 82.minuty, a ani hostujícího Třešňáka z 83.minuty. Všechny tři body tak zůstaly doma v Nespekách.

Vzhledem k neúčasti Jardy Tesaře hodnotil utkání zastupující trenér Václav Knížek: „Z naší strany to byl celkem vydařený zápas. V prvním poločase jsme sice nehráli tak dobře, pozdě jsme dostupovali k hráčům a bylo to od nás takové nedůrazné. I proto bylo vedení hostů zcela zasloužené. Navíc se nám nedařily ani standardní situace, kdy jsme všechno kopali přímo do gólmana. Až v závěru poločasu jsme zahráli jednu standardku dobře, a z ní byla ta penalta. Já osobně tu situaci moc neviděl, ale lidi co seděli blíže mi potvrdili, že k držení a přistrčení jednoznačně došlo.

Každopádně o poločase jsme si řekli, že musíme zlepšit pohyb, lépe zkracovat hřiště, rychleji přistupovat k protihráčům, což se nám podařilo a začali jsme soupeře přehrávat. Sice jsme museli třikrát nuceně střídat, ale všichni hráči co nastoupili v průběhu zápasu podali dobrý výkon a hru oživili. Vytvořili jsme si několik šancí, že ten rozdíl ve skóre mohl být ještě větší. Naše vítězství bylo zasloužené a kluky musím pochválit“

 

Sestřih zajímavých událostí z utkání Nespeky – Hvozdnice najdete zde:

záznam celého utkání Nespeky – Hvozdnice najdete zde:

Více foto ze zápasu Nespeky – Hvozdnice najdete zde:

Velký obrat Nespek nastartovala penalta