U19: TJ Nespeky – FK Sázava 4:0 (0:0)


Nespečtí dorostenci byli rádi, že v prvním poločase uhráli bezbrankový výsledek, neboť se po většinu času bránili. V úvodu druhého poločasu dali góly Dan Vošický a Šimon Bouša a nasměrovali náš tým ke třem bodům. Soupeř v závěru zápasu hru otevřel a nabídl nám mnoho šancí z nichž jsme dvě proměnili a vyhráli 4:0.

Hned v první minutě jsme konstruktivní přízemní rozehrávku, do které jsme zapojili i brankáře, vyostřili natolik, že stačila malá nepřesnost v provedení, hosté získali míč a měli docela blízko ke vstřelení první branky zápasu. Po vyrovnaných prvních minutách tým Ostředku/Sázavy získal postupně územní převahu. A navíc, zatímco naše akce končily většinou daleko od branky hostů, před naší brankou přituhovalo. Zejména po centrech bylo před Honzou Křížem docela živo. Obrana – dnes s Lukášem Doležalem na stoperu – měla práce až až. Hosté útočili v poměrně vysokém počtu hráčů. Pokud se někdo ze záložníků zapomněl včas vrátit, vznikala přečíslení. A rodily se také šance. Míče však létaly mimo naší branku, byly zblokovány nebo se blýskl Honza Kříž. Mohli jsme být rádi, že po 30 minutách bylo na světelné tabuli skóre 0:0. S blížícím se koncem poločasu jsme se přeci jen začali dostávat také blíže k brance soupeře. Zahrávali jsme několik standardek v blízkosti pokutového území. Moc se nám ale nepovedly. A když už jsme hostujícího gólmana překonali, hráč Ostředku/Sázavy dokázal ještě před brankovou čárou míč směřující do opuštěné branky doběhnout a odkopnout ho mimo tři tyče.

Přestože měl náš soupeř v první půli více ze hry, nešlo našemu týmu vytknout nedostatek nasazení. Chyběl nám především lepší přechod středu hřiště a razantnější řešení některých situací ve vlastní šestnáctce. Druhý poločas, to byla jiná písnička. 47. minuta – rozjíždíme akci po levé straně, Adam v pravou chvíli posílá míč do sprintu Šimonu Boušovi, který zatáhne míč z úhlu do vápna, posílá prudkou přihrávku před branku, tam dobíhá Dan a zblízka z voleje skóruje. Parádní akce a vedeme. 49. minuta – Šimon Bouša je opět vyslán do úniku po levé straně, tentokrát má ve vápně o něco víc místa, z úhlu postupuje přímo na brankáře, tvrdě střílí na zadní tyč a zvyšuje naše vedení na 2:0. Jsme na koni a tým Ostředku/Sázavy vstřebává náš rychlý dvojitý direkt. Poctivým týmovým výkonem nepouštíme soupeře do žádných nebezpečnějších pozic a sami neopomíjíme zaměstnat hostující obranu. S blížícím se koncem zápasu vrhá Ostředek/Sázava více sil do útoku. Tím se však otevírá prostor na jeho polovině. Průběh hry kontrolujeme. Hosté mají sice v těchto chvílích míč častěji na svých kopačkách, ale většinou daleko od naší branky. Po získání míče přecházíme do rychlých brejků a šance střídá šanci. Zatímco Ostředek/Sázava významněji zaměstnal v poslední cca čtvrtině utkání Honzu Kříže jen jednou pěknou střelou z dálky, jedním zakončením z úhlu a několika nákopy z rohu, pro které si Honza Kříž dobře došel, naši hráči šli třikrát sami na brankáře a několikrát se ocitli v přečíslení, která volala po gólové koncovce. Té jsme se dočkali až v minutě 85., kdy si odražený míč našel na vápně Adam a technickou střelou pod břevno přidal náš třetí gól. V poslední minutě pak z naší strany velmi dobře odehraný druhý poločas korunoval čtvrtou brankou vstřelenou opět prudkou ranou na zadní tyč Šimon Bouša.

Sestava: Honza Kříž – Honza Myslivec, Lukáš Doležal, Vojta Gryc, Šimon Doležal – Lukáš Svoboda, Matěj Pavlíček, Martin Kačírek, Adam Kulhavý – Šimon Bouša, Dan Vošický, střídající: Pavel Šiňor

Více foto ze zápasu Nespeky – Sázava najdete zde: