SG: SK Chocerady – TJ Nespeky 4:3 (1:3)


Stará garda, už jako jistý vítěz letošního ročníku Posázavské ligy starých gard, poprvé v sezóně prohrála. V Choceradech jsme neudrželi poločasové vedení 1:3, když soupeř ve druhém poločase třemi góly otočil výsledek utkání na konečných 4:3

Komentář k utkání poskytl již tradičně Pepa Hora: V samém závěru letošního ročníku Posázavské ligy cestovala SG na půdu SK Chocerady, kde dohrávala odložené zářijové utkání. Bohužel, náhradní podzimní termín neumožnil start řadě našich opor a tak jsme kolem populárního hotelu Ostende projížděli oslabeni o Bejbla, Pohořelého, Kahouna, Fleischhanse, Matyáška, Mácu či Pavlíka…
Do zápasu jsme vstoupili velice aktivně, zejména rychlonohý Moulík neustále zaměstnával domácí obranu a během prvního poločasu se dokázal 3x střelecky prosadit. Na jeho hattrick choceradští v úvodní pětačtyřicetiminutovce zareagovali pouze jedinou brankou a tak se strany hřiště měnily za stavu 1:3.

Jestliže v úvodním dějství SK Chocerady tahaly za kratší konec a vynikaly zejména důrazem, po přestávce ožily, zvýšily aktivitu a odměnou jim byl nevídaný obrat score. Nespecký import alespoň jednoho bodu selháním v koncovce odmítl nedlouho před závěrečným hvizdem nesoustředěný Drnec. Naději na neprohru nám držel v brance výtečný Vejvoda, jenž domácím pochytal řadu vyložených šancí, vrchol pak představoval ukázkově zneškodněný samostatný nájezd.

Kádr mužstva v Choceradech: Vejvoda – Stoličný, Lazar, Ondrášek, Moulík, Hampešt, Hokr, Drnec, Myslivec, Kumpošt, L. Rublič, Schubert, V. Kulhavý. Pod všemi góly v síti SK Chocerady je podepsán Moulík.
Vzhledem k jarnímu zápasu Nespeky – Chocerady, který jsme ovládli 6:1, určila porážka v odvetě celkový poměr branek vzájemných střetnutí na 9:5 v náš prospěch. Pohár mistrů PL 2018 tak bude vystaven ve správné klubovně! Ihned po utkání nastoupili hráči SG zaslouženou zimní dovolenou.
Závěrem několik slov k „atmosféře“ na stadionu. SKCh disponují početným publikem nejen patřičně náročným a bouřlivým, ale též, v několika případech, poměrně vulgárním. Z důvodu přítomnosti nezletilé mládeže by bylo vhodné fotbalový areál vybavit umělým osvětlením a výkop stanovit na 22. hodinu.

více foto ze zápasu Chocerady – Nespeky najdete zde: