U19: TJ Nespeky – TJ Hradišťko 4:3 (3:3)


Dorostenci v domácím utkání s Hradišťkem nejprve vedli po gólu Adama Kulhavého 1:0, nicméně poté soupeř otočil výsledek zápasu. Poprvé vyrovnal Martin Kačírek a na 3:3 srovnal ještě do půle Dan Vošický. Ve druhém poločase vstřelil jedinou branku náš Dan Vošický, který tak rozhodl o našem vítězství.

Začátek zápasu, ve kterém jsme se střetli s ve stávající sezóně jen jednou poraženým Hradištkem, byl vyrovnaný a nenasvědčoval nějakému brankostroji. Přesto se diváci dočkali již brzy pěkné gólové nadílky. V 10. minutě předvedl parádu Adam. Na šestnáctce si zpracoval míč na prsa a ze vzduchu ho krásně trefil do vzdálenějšího horního rohu branky Hradištka. Ovšem zhruba o deset minut později po průniku ze strany hřiště hosté vyrovnali. A za další dvě minuty lacinou brankou po našem zaváhání ve vlastním pokutovém území vstřelili svůj druhý gól. Jenže hned za minutu z přímého kopu Martin Kačírek vyrovnal. V této části zápasu končila téměř jakákoliv nebezpečnější situace brankou. Nejinak tomu bylo za dalších osm minut. Hosté zahrávali rohový kop a přesnou hlavičkou strhli vedení opět na svoji stranu. K vidění byla pohledná hra. Přestože jsme o gól prohrávali, netahali jsme za kratší konec provazu. Účelnou kombinací jsme se dostávali na soupeřovu polovinu a poměrně pestrou hrou zaměstnávali svého soupeře, který hrozil především z nebezpečně zahrávaných standardních situací. Ve 40. minutě se pak povedla další standardka i nám. Šimon Doležal z ní křížným dlouhým centrem posadil míč přímo na nohu Dana, který číhal na zadní tyči a ukázkovým volejem rovnou ze vzduchu vyrovnal.

V druhé půli jsme náš výkon ještě o něco zlepšili. Obrana byla jistá a navíc spolu s brankářem – dnes zaskakujícím Martinem Vejvodou – hrála velmi konstruktivně. Ve spolupráci se středními záložníky se nám dařilo řadou pohledných akcí vyvážet míče a posílat krajní záložníky a útočníky do dobrých pozic. S rychlostí Šimona Bouši hrajícího s velkou chutí měli hosté značné starosti. Z druhé strany zase hrozil Adam a v předbrankových prostorech Dan s Pavlem. A už v 52. minutě jsme vedli. Šimon Bouša přesně odcentroval na Dana, který opět volejem ze vzduchu trefil míč za záda hostujícího brankáře. V druhém poločase jsme na hřišti dominovali a připravili si čtyři tutovky a několik dalších dobrých možností pro vstřelení branky. Žádnou jsme však už gólově nezúročili. Do poslední minuty tak hrozilo vyrovnání z nějaké ojedinělé akce Hradištka. Nic takového jsme ale nepřipustili a po v této sezóně našem nejlepším výkonu si na konto připisujeme další tři body.

Sestava: Martin Vejvoda – Honza Myslivec, David Straka, Lukáš Doležal, Šimon Doležal – Šimon Bouša, Matěj Pavlíček, Martin Kačírek, Adam Kulhavý – Dan Vošický, Pavel Šiňor, střídající: Lukáš Svoboda

TD