U13: TJ Nespeky – SK Olbramovice 5:0 (1:0)


Mladší žáci odehráli v sobotu 20.10 poslední domácí utkání podzimní části a zvítězili 5:0 nad Olbramovicemi. V první půli se trefil Dominik Lindner, a ve druhém poločase se gólově prosadili Jedlička, Lindner, Řehák a Lukáš Vácha.

Zápas hodnotil trenér mužstva mladších žáků Martin Vošický: Zápas sousedů v tabulce sliboval vyrovnané utkání. Do zápasu jsme vstoupili lépe než soupeř, vytvořili si mírnou převahu a v prvních 10min. několik šancí, které se nám ještě nepodařilo využít. Až ve 14min., po rozehrání autu, Tomáš Vošický  z otočky odcentroval na přední tyč, kde se prosadil Dominik Lindner a skluzem  uklidil míč do sítě, 1:0. I dále jsme kontrolovali průběh zápasu, vytvářeli  si šance a naopak soupeře do žádných nepouštěli, ale bohužel jsme nepřidali žádný gól. Ve 25min. jsme se dopustili faulu ve vlastním PÚ a soupeř kopal penaltu. Při ní nás podržela Natálka Králíčková, když střelu mířící do pravého horního rohu chytila. Po zbytek prvního poločasu byla hra neurovnaná a ani jedno z mužstvem se do výrazné šance nedostalo. V dnešním zápase jsme od začátku hráli v rozestavení 2-3-2, kterým jsme se prosadili v 2.poločase v minulém zápase v Meznu. I přes převahu v 1.pol.dnešního zápasu, byla hra z naší strany „kostrbatá“ a proto jsme do druhého poločasu nastoupili v rozestavení 3-3-1, které máme více  zažité.
Vstup do 2.pol.se nám podařil. Po individuální akci Lukáše Vácha, který prošel po levé  straně a předložil míč před bránu, zvýšil v 31min. Jirka Jedlička na 2:0. V 46min. si míč na střed  navedl Dominik Lindner a střelou o tyč zvýšil na 3:0.  Úpravu skóre na výsledek, který více odpovídá průběhu dnešního  zápasu  přinesly až poslední minuty, kdy se nejprve prosadil po samostatné akci Kuba Řehák 4:0 a na konečných 5:0 pečetil svůj dobrý výkon gólem v 60min. po rozehrání rohu nakrátko střelou z úhlu na přední tyč Lukáš Vácha. Díky vítězství jsme si upevnili postavení v horní části tabulky.

Martin Vošický k zápasu dodal: „Z důvodu nejistého zdravotního stavu  některých hráčů a jejich absencí v týdnu na tréninku byli k dnešnímu zápasu povoláni i hráči, kteří  nás doplňují ze starší přípravky. Protože jsme se nakonec sešli v kompletním složení (až na Tomáše Jantače) tzn. ve13 hráčích, bylo na střídačce 5 hráčů. Častější točení více hráčů v poli mělo na svědomí, že v zápase byly pasáže, kdy hra nebyla dle naši představ. Hra v některých momentech postrádala lehkost a souhru mezi hráči navzájem. Na druhou stranu jsme si vyzkoušeli a ověřili, že i ve složení bez našich opor, jsme schopni hrát se soupeřem vyrovnané pasáže utkání.“

Více foto ze zápasu Nespeky – Olbramovice najdete zde: