U13: Mezno – Nespeky 1:6 (1:2)


Mladší žáci vyhráli v Mezně 6:1. V prvním poločase se trefili Lukáš Vácha a Dominik Lindner. Domácí v závěru poločasu snížili na 1:2. Ovšem ve druhé půli se prosazovali už jen naši hráči. Postupně se trefili Jedlička, Vošický, Řehák a ještě jednou Lukáš Vácha.

V neděli jsme odehráli utkání na opačném konci okresu v Meznĕ. Začátek zápasu byl již v 9:15h a proto si hráči museli přivstat.  Naši hráči, ale na hřišti ospale nepůsobili a od samého začátku převzali režii zápasu. Brzy jsme po gólech Lukáše Váchy z 9min. a Dominika Lindnera z 15min. vedli 0:2 a protože se nám hra dařila, vypracovali jsme si i další šance. Ty však gólem neskončily. Ve 25min. soupeř výstavní střelou z 15metrů přesně do „šibenice“ snížil na 1:2 a do hry našich hráčů se vkradla mírná nervozita. Možná si někteří hráči vzpomněli na zápasy s Křečovicemi nebo Bystřicí, kdy jsme „ztratili“ příznivě se vyvíjející průběh utkaní, možná to bylo z euforií hráčů Mezna, kteří vycítili šanci zápas zdramatizovat. Nám přišla vhod poločasová přestávka, kdy se hráči zklidnili a do druhého poločasu nastoupili plně zkoncentrovaní a navázali na hru z první části prvního poločasu.

V druhém poločase jsme si poprvé vyzkoušeli ofenzivnější rozestavění hráčů v poli na dva obránce, tři záložníky a dva útočníky a naší hře to v tomto zápase prospělo. Stoperská dvojice Láďa Siebert a Vašek Neužil  působila jistě a obzvlášť od Ládi to byl jeden z jeho nejlepších zápasů. Záloha vypomáhala jak směrem dozadu, tak po získání míče konstruktivně vyvážela míč dopředu a zakládala útočné akce. Naše útočné akce díky vzájemnému se doplňování útočné dvojici znamenaly stále nebezpečí pro brankáře domácích. A protože se nám je dařilo mnohem efektivněji využívat, skóre průběžně narůstalo.  Až se po gólech Jirky Jedličky z 33min., Tomáše Vošického ze 40min., Kuby Řeháka z 57min a znovu Lukáše Váchy z 57min. zastavilo na konečném výsledku 1:6.

Martin Vošický k zápasu dodal: dnešní zápas mě potěšil a ukázal, že pokud hráči hrají na co mají a co se v trénincích učí, má hra řád a umíme si vytvořit pěkně fotbalové akce. Samozřejmě si uvědomuji, že ještě nejsme schopni předvést tento způsob hry proti každému soupeři a stále se budeme mít všichni v čem zlepšovat. Myslím, že dnešní zápas udělal radost nejen mě, ale i všem hráčů Nespek a i jejich fanouškům (rodičům), kterých se dnes sešlo hodně. Díky za to.