U13: SK Benešov – TJ Nespeky 3:1 (2:1)


Mladší žáci předehrávali se St 3.10 zápas 7.kola. Přestože byl SK Benešov domácí tým, tak se hrálo na hřišti v Nespekách. Do vedení šel náš soupeř, ale krátce na to vyrovnal Tomáš Vošický z přímého kopu. Další dva góly už přidali pouze hráči Benešova, kteří nakonec vyhráli 3:1.

Zápas hodnotil trenér mužstva Martin Vošický: Dnes jsme odehráli utkání proti týmu Benešova. Z různých důvodů nám dnes chyběli 3 hráči Martin Zoubek, Lukáš Vácha a Jirka Jedlička a proto jsme mužstvo doplnili o Dominika Dudíka a Káju Hrušku ze starší přípravky, kteří za mužstvo nespeckých mladších žáků pravidelně nenastupují. Jak Dominik v obraně, tak Kája v útoku odehráli slušné utkání a nebyla na nich znát žádná nervozita z hry na „velkém hřišti“. Nutno podotknout, že tým Benešova je výhradně sestaven z hráčů ročníku 2008 tzn.  ročníku, který by ještě letos mohl hrát v kategorii starších přípravek.
Ve posledních dvou zápasech jsme měli pomalejší rozjezd do zápasu a proto bylo hráčům zdůrazněno, aby od 1.minuty hráli  aktivně s maximální povolenou agresivitou a jen tak, že budeme mít  šanci být kvalitnímu týmu Benešova  důstojným soupeřem. Hráči pokyny plnili a v prvních 5minutách  jsme si vytvořili 4 dobré  šance, kdy se po pravé straně prosadil Kuba Řehák. Bohužel střely mířily buď těsně vedle nebo je vychytal šikovný brankář soupeře. V 7min. zahrával Benešov roh na krátko, hráč postupoval po brankové čáře směrem k naší bráně, přešel jeden na jednoho přes Tomáše V. a přesně zamířil tvrdou střelu pod břevno na přední tyč. Natálka, která dnes odchytala celý zápas, si na míč sáhla, ale zabránit gólu se jí nepodařilo 1:0. Dále jsme hráli v útoku aktivně a  jednu z našich akcí v 9min. soupeře zastavil za cenu faulu na hranici PÚ. Trestný kop zamířil Tomáš Vošický přesně přes zeď do horního rohu brány a srovnal na 1:1. Po celý zbytek 1.poločasu se hrál vyrovnaný zápas. Soupeř nás mírně převyšoval ve středu hřiště  kvalitou na míči, schopností přejít jeden na jednoho a kombinační hrou,  naši hráči zase soupeře přehrávali důrazem a bojovností. Rychlým přistupování do soubojů jsme několikrát hráče soupeře donutili k chybám a vytvořili si několik šancí. Ty se ale ani Kájovi ani Dominikovi Lindnerovi ani Kubovi Řehákovi nepodařilo proměnit. V obraně spolehlivě pracovala celá obranná řada a zvláště ta ve složení Láďa S.,  Dominik D. a dirigovaná Vaškem Neužilem působila velice jistě. A pokud přes ní soupeř přece jen přešel a zakončil, spolehlivě všechno  pochytala Natálka. V samém závěru poločasu ve 29min. jsme vhazovali aut na útočné polovině na hraně PÚ. Teoreticky jsme si měli vytvořit poslední šanci poločasu, ale naopak došlo ke ztrátě míče, rychlému přenesení míče do odkrytého prostoru a k protiútoku, který se nám nepodařilo přerušit. Nakonec útočník Benešova postupoval sám proti naší bráně a rychlý brejk zakončil střelou k levé tyči, 2:1. Ještě jednu šanci jsme si přesto vytvořili my,  v samém závěru poločasu míč zády k bráně zakončil patičkou vedle Dominik L. i když se možná nabízela nahrávka proti noze Tomáši Jantačovi, který by zakončoval ve vyložené šanci.

Druhý poločas se odehrával v podobném duchu jako první jen šancí bylo méně. Soupeř stále hrozil útoky ve 3-4hráčích. S většinou si naši obránci poradili. Jednou nás zachránilo břevno. Jediný gól druhého poločasu padnul ve 40min., kdy jsme sice na poslední chvíli zastavili rodící se brejk Benešova zpětnou nahrávkou Vaška na Natálku, ale nepodařila se  nám rychlá rozehrávka, zablokovaný míč se odrazil zpět k hráči  Benešova a ten snadno zakončil, 3:1.  Když to nešlo kombinací, snažili jsme se o průnikové nahrávky za záda benešovských obránců. V jedné šanci byl Tomáš V. , dostal se až k  zakončení, ale s jeho střelou slabší levou nohou si brankář soupeře poradil. Další dva naše brejky bohužel zakončením neskončily, protože na poslední chvíli útok přerušil rychlým  návratem stoper Benešova. A protože ani průnik Filipa Pištěka z levé strany a následná  tvrdá střela neskončila gólem je konečný výsledek zápasu 3:1.

Martin k hodnocení zápasu dodal:
Soupeř nás dnes předčil v kombinaci s míčem. Je znát, že má odehráno více kvalitních zápasů  s těžkými soupeři.  Hráči Benešova si věřili v soubojích jeden na jednoho. Tady bych viděl rezervu ve hře svých hráčů. Myslím si, že je to ale hlavně o jejich sebevědomí a „odvaze“ dovolit si jít do kličky. Své hráče, ale musím pochválit za nasazení a bojovnost po celý zápas.

Více foto ze zápasu Benešov – Nespeky najdete zde: