U19: TJ Nespeky – SK Bystřice 1:3 (1:1)


V neděli 16.9 hostil nespecký dorost třetí tým tabulky SK Bystřici. Po většinu utkání svítil na ukazateli skóre nerozhodný výsledek, ale v závěru zápasu rozhodl dvěma slepenými góly hostující Martin Plšek a všechny tři body brala Bystřice.

I dnešní zápas jsme za slunečného dne odehráli právě v jedenácti hráčích. Na střídání nebyl nikdo další k dispozici. Absence zapříčiněné různými důvody jsme řešili přesunem Lukáše Doležala na pozici předstopera a úlohu středního záložníka si dnes vyzkoušel Matěj Pavlíček. Přestože hra v začátku utkání ani z jedné strany příliš krásy nepobrala, padly dva góly. Nejprve byl u dlouhého nákopu dřív Dan než vybíhající brankář, včas stačil míč posunout mimo dosah gólmana a vedli jsme. Ovšem jen krátce, protože po centru z přímého kopu se nakonec k míči v našem pokutovém území dostal hostující hráč a vyrovnal. V dalších minutách jsme měli mírnou územní převahu, drželi častěji míč na svých kopačkách, připravili si několik dobrých střeleckých pozic, jednu tutovku, bohužel žádná ze střel neskončila v síti za zády dobře chytajícího bystřického brankáře. Hosté si vypracovali jedinou nebezpečnou příležitost ke skórování, střela ze zajímavé pozice však mířila nad branku.

Úvod druhého poločasu se odvíjel v duchu, v jakém skončila první půle. Opět jsme měli o něco více ze hry, ovšem náš výkon měl k ideálu dost daleko. Obrana byla nadále spolehlivá, útočníci se však téměř vůbec neprosazovali. Ani v prvním poločase to přes několik dobrých příležitostí nebyl v ofenzivě nijak oslnivý výkon. V druhém to směrem dopředu bylo z naší strany ještě horší. Přesto jsme se do jedné velké příležitosti dostali a v ní divákům předvedli, že prázdnou branku lze přestřelit i z malého vápna. Trochu oživení přinesly plánované výpady dvou středních obránců, nicméně ke vstřelení branky ani jimi vedené akce nevedly. A jak jsme byli efektivní v posledním zápase v Úročnici, tak dnes to byl naopak náš soupeř, který příležitosti proměňoval. V závěru utkání přes snahu o vstřelení vítězné branky už na některých našich hráčích bylo vidět, že nehrají v úplně stoprocentním zdravotním stavu. Svou roli možná sehrálo i to, že na rozdíl od Bystřice jsme hráli bez střídání. Každopádně hosté začali být s blížícím se koncem utkání nebezpečnější. Svoji první dobrou možnost ještě zakončili střelou doprostřed branky, s kterou si Honza Kříž snadno poradil. Další šanci už proměnili a v 80. minutě se dostali do vedení. Ve snaze o vyrovnání jsme přesunuli naši sílu více dopředu, ovšem v minutě 82. jsme fatálně chybovali a jako na podnose nabídli Bystřici třetí gól. V závěru jsme ještě zkoušeli utkání zdramatizovat – ovšem neúspěšně. Výkony některých hráčů dnes zůstaly za očekáváním a zejména v ofenzivě nám chybělo více kvality.

Sestava: Honza Kříž – Honza Myslivec, David Straka, Lukáš Doležal, Šimon Doležal – Šimon Bouša, Matěj Pavlíček, Martin Kačírek, Adam Kulhavý – Pavel Šiňor, Dan Vošický

Více foto ze zápasu Nespeky – Bystřice najdete zde: