U11: Soběhrdy – Nespeky 9:4 (3:3)


Starší přípravka ukončila mistrovskou část sezóny zápasem v Soběhrdech. V prvním poločase jsme se presentovali hrou, která nás těšila a hráče jsme chválili, bohužel ve druhé půli jsme rychle prohrávali a už jsme se nedokázali vrátit do zápasu a soupeři podlehli 9:4

Utkání v Soběhrdech nám rozhodně nevyšlo dle našich představ, přesto se v naší hře dalo najít spoustu dobrých věcí. Letošní extrémně suché jaro se podepsalo i na soběhrském hřišti, které rozhodně nebylo ideální a tak práce s  míčem byla o dost těžší, než v jiných zápasech.

V prvním poločase jsme hráli velmi dobrý fotbal. Hra měla řád, a všichni si v rámci svých možností plnili zadané úkoly. Podařilo se nám několik velmi povedených akcí, a je jen škoda, že řada z nich neskončila gólem. Poločasové skóre se zastavilo na stavu 3:3.

Krátce po zahájení druhého poločasu si podvrknul kotník Vašek Neužil a do hry už nezasáhl. Následné změny v sestavě se určitě nepovedly a soupeř během chvilky odskočil na rozdíl tří branek. Bohužel se opět potvrdilo to, co nás provází celou sezónu a když mužstvo prohrává větším rozdílem, tak ztratí motivaci a pak hráči hledají důvody proč to nejde a naše hra se rozpadá jak domeček z karet. Konečný výsledek se zastavil na stavu 9:4 pro domácí.

 

Utkání hodnotil Luděk Rublič, trenér TJ Sokol Nespeky: „po prvním poločase jsme byli velmi spokojení a hráče jsme chválili. Naše hra byla založená na rozehrávce od brankáře a následné kombinaci, což se nám i v těžších podmínkách poměrně dařilo. Věděli jsme, že naše hra je ve srovnání s hrou soupeře daleko riskantnější a že třeba nemusí vést k dobrému výsledku, ale rozhodně jsme nechtěli nic měnit a nechtěli hrát to, co soupeř. Druhý poločas se ale nepovedl. Po odstoupení Vaška přišlo až příliš mnoho změn v sestavě a v krátkém časovém sledu i rychlá změna skóre. Do zápasu jsme se už nedokázali vrátit.  V závěru utkání jsem byl zklamán z výkonu některých našich hráčů, kteří zápas v závislosti na výsledku vzdali velmi brzo. Přesto, především díky první půli, převládá z tohoto utkání dobrý pocit.“

Více foto ze zápasu Soběhrdy – Nespeky najdete zde: