A-tým: SK Poříčany – TJ Nespeky 3:1 (1:1)


Bodovat v zachraňujících se Poříčanech byl takřka nereálný úkol. V 10.min jsme sice po krásné kombinaci vedli 1:0, ale domácí pak ze třech standardních situací otočili výsledek utkání ve svůj prospěch. V 70.min mohl snížit Klauz, ale jeho branka po střetu dvou domácích hráčů nebyla uznána. Všechny body tak zůstávají v Poříčanech.

Hodnocení utkání převzato z Benešovského deníku

Nespekům poříčanský pažit nesvědčil a odjeli s prázdnou

Poříčany – Fotbalisté Nespek, sedmí v krajském přeboru, nestačili na zachraňující Poříčany, když se sice hosté dostali do vedení Peštou, ale domácí třemi góly otočili výsledek.

Prvních dvacet minut byly Nespeky suverénně lepší, střelu Večery ještě vyrazil Klíma na roh, ale v 10. minutě se již hosté radovali, když po vyšachování domácí obrany poslal míč do prázdné branky Pešta. Poté byl vidět Klauz, poprvé sice míč poslal do sítě, ale asistent rozhodčího viděl ofsajd, podruhé neproměnil sólo, když trefil Klímu do nohou. Do té doby neškodní domácí ve 34. minutě vyrovnali z trestného kopu Nedvědem. V závěru poločasu vyrazil Klíma střelu Kubce na roh.

Po změně stran šli domácí do vedení, když Koula v 62. minutě po standardní situaci dorazil balón za Drážkova záda. Vzápětí se řítili tři nespečtí hráči na osamoceného obránce, ale nahrávali si tak dlouho až Kubec zakončil vedle. A tak udeřilo na druhé straně, když opět po trestném kopu zamířil přesně Koula – 3:1.

V 69. minutě se mohli dostat hosté na dostřel, ale Kubec po sóle trefil nohy Klímy. Vzápětí dostal míč do sítě Klauz, ale rozhodčí Svoboda k nelibosti Nespeckých gól neuznal, když odpískal faul při srážce domácího hráče s brankářem Klímou. V závěru se již moc nehrálo a oba týmy byly smířeni s výsledkem.

Branky: 33. Nedvěd, 62. a 65. Koula – 10. Pešta. Rozhodčí: Svoboda. ŽK: Mužík, Pařízek – Konopiský, Večera.

Nespeky: Drážek – Konopiský (76. Vojkůvka), Burian, Krejza, Urban – Braný – Klauz, Večera, Iheanacho, Pešta – Kubec.