U19: SK Úvaly – TJ Nespeky 1:2 (0:0)


Starší dorost potvrdil roli favorita a v dohrávce 17.kola zvítězil na hřišti třináctých Úval 2:1. Všechny gól padly až po změně stran, nejprve se trefili Honza Cháb a Dan Vošický, a deset minut před koncem vstřelil soupeř kontaktní gól, ale víc už nestihl.

Hodnocení zápasu převzato z webu dorostu:

Úvaly – Nespeky 1:2 (0:0)

Vzhledem k postavení v tabulce a posledním výsledkům jsme do dnešního zápasu v Úvalech vstupovali jako favorit. Průběh hry tomu od prvních minut odpovídal. Domácí se soustředili na obranu. Na vlastní polovině jsme měli dost času a prostoru na rozehrávku, čehož jsme využívali k přesunu těžiště hry. Ovšem míč putoval ze strany na stranu nejednou příliš pomalu a někdy jsme prováhali možnost kolmé přihrávky do otevřenějšího prostoru. A tak, přestože jsme měli míč na kopačkách možná 75 procent času, jsme jen obtížně překonávali soustředěnou úvalskou obranu. Soupeř hrál navíc velmi důrazně, skluz střídal skluz a příliš času na práci s míčem nám na své polovině nedopřával. K tomu jsme vyprodukovali řadu vlastních nepřesností. Přesto jsme si několik dobrých střeleckých pozic připravili, ovšem naše koncovka byla špatná. Míče létaly mimo branku a domácího brankáře jsme pořádně ani neprověřili. Když už se Martin z přímého kopu trefil lépe, rozezvučel pouze tyč úvalské branky. Do útoku se domácí dostávali jen ojediněle a v malém počtu hráčů. Kromě jedné povedené křídelní akce, z které vzešel nebezpečný centr, s kterým si však Honza Kříž poradil, se před naší brankou nic moc nebezpečného nedělo.

Po bezbrankovém poločase jsme provedli pár přesunů na některých postech s cílem zvýšit naši útočnou efektivitu. V první zhruba čtvrthodině druhé půle jsme pak předváděli náš dnes nejlepší výkon. Křídelní akce jedna za druhou, míče létaly do šestnáctky, jen ta koncovka… V 50. minutě jsme se konečně trefili. Honza Cháb postupující středem vstříc brankáři nás poslal do vedení. Další šance však zůstaly neproměněny, přičemž jednou domácí opět zachránila branková konstrukce. Úvaly se postupně odhodlávaly k četnějším útokům a naše herní dominance už nebyla taková, jako na začátku druhé pětačtyřicetiminutovky. I tak naše převaha pokračovala. Začínalo ale opět přibývat našich nepřesností. Když se moc nedařilo kombinačně, poslal v 74. minutě Šimon dlouhý a přesný pas přímo do běhu Danovi a ten se sám před brankářem nemýlil. Jenže o šest minut později změnila po teči střela z úhlu jednoho z domácích hráčů směr mimo Honzův dosah. Místo klidného závěru jsme museli čelit snaze o vyrovnání vstřelenou brankou nabuzených domácích hráčů. Jejich zvýšenou útočnou aktivitou se zároveň otevřel prostor pro naše brejky. Žádný z nich jsme ale nedotáhli do gólového konce a na druhé straně střela z úhlu skončila na tyči Honzovy branky. V úplném závěru už jsme udrželi míč na soupeřově polovině a tři body si pohlídali.

Sestava: Honza Kříž – Lukáš Tiefenbach, David Straka, Vojta Gryc, Šimon Doležal – Honza Myslivec, Lukáš Doležal, Vojta Kuželka, Honza Cháb – Dan Vošický, Martin Tůma