U19: TJ Nespeky – Bílkovice 1:0 (1:0)


V úterý 8.5 sehrál dorost dohrávku 16.kola. V domácím prostředí hostil páté Bílkovice. Hrálo se vyrovnané utkání, které rozhodl ještě v prvním poločase jediným gólem Martin Tůma.

Hodnocení utkání převzato z webu dorostu:

Nespeky – Bílkovice 1:0 (1:0)

Opět za teplého a slunečného počasí, opět s Pepou v brance a Vojtou Kuželkou na stoperu, opět drama až do posledního hvizdu. Tentokrát jsme však dohrávali v jedenácti a vůlí a bojovností výhru udrželi. Na posledních zhruba 20 minut do zápasu zasáhnul i Vojta Gryc, který se po nedělním střetu s brankářem Teplýšovic dal do kupy natolik, aby týmu mohl v závěrečných minutách pomoci.

Očekávání silového, soubojového a přímočarého fotbalu v podání Bílkovic se naplnilo. Žádná dlouhá kombinace, míč letí dopředu a typicky následuje série soubojů o míč, protože i když první míč Bílkovice nezískají, jsou jejich hráči důslední a nedávají soupeři příliš klidu a prostoru na protiútok. Náš tým tentokrát od prvních minut dobře dodržoval stanovenou taktiku. Od vlastní branky jsme se nejednou dostali přízemní kombinací a útočné akce zakládali až z pozic blíže středu hřiště. Pozorné obrany na obou stranách nepřipouštěly ani na jedné straně nějaké větší příležitosti. Míč se pohyboval většinou mezi šestnáctkami. Nicméně o trochu nebezpečnější byly naše útočné pokusy. V 25. minutě jsme se opět přízemní kombinací vymanili z dosahu napadajících hráčů Bílkovic a Martin se nadechnul k velkému sólu. Z vlastní poloviny vyrazil v ten okamžik výjimečně opuštěným středem hřiště přímo na branku Bílkovic. Jeho počínáním možná i trochu překvapení obránci se k němu nestačili stáhnout a Martin byl najednou sám před brankářem. Míč poslal precizně k tyči a mohli jsme se radovat z vedoucího gólu. Našim jednobrankovým vedením skončila i první půle.

V druhém dějství se obraz hry příliš nezměnil. Nic moc pohledného. Usilovný boj o míč a obtížné překonávání obran. Ta naše s Vojtou Kuželkou na stoperu pracovala opět spolehlivě a obranné úkoly si poctivě plnili i další hráči. Dvakrát se nám přeci jen podařilo překonat bílkovickou obranu. Ani jedna velmi dobrá příležitost však druhou brankou v síti Bílkovic neskončila. Pepa v naší brance neměl mnoho těžké práce. Spolehlivě sbíral dlouhé míče a v klidu pokryl nepříliš nebezpečnou střelu z dálky. V poslední zhruba čtvrthodině se vrhli hosté do útočení s ještě větší vervou a vytvořili si územní převahu. Jejich tlak v posledních minutách sílil a vedl ke dvěma nebezpečným střelám z dobrých pozic, které však naši branku minuly. Srdnatým výkonem jsme hosty do dalších příležitostí nepustili a vydřeli v zápase se soupeřem, který je momentálně v tabulce o několik míst nad námi, tři body.

Sestava: Pepa Chaban – Lukáš Tiefenbach, Vojta Kuželka, Přemek Pilař, Šimon Doležal – Honza Myslivec, Lukáš Doležal, Martin Tůma, Honza Cháb – Dan Vošický, Matěj Pavlíček, střídající: Vojta Gryc