U19: FC Jílové – TJ Nespeky 7:2 (3:1)


Dorost nestačil na favorizované Jílové, kterému nakonec podlehl 2:7. V závěru prvního poločasu se navíc zranil brankář Honza Kříž a protože jsme neměli hráče na střídání, tak jsme po většinu zápasu hráli v početní nevýhodě. Naše góly vstřelili Martin Tůma a Dan Vošický.

Hodnocení zápasu převzato z webu dorostu

Jílové – Nespeky 7:2 (3:1)

Pokud jsme před minulým zápasem řešili prořídlou soupisku, tak dnes jsme na tom s počtem hráčů připravených k utkání byli ještě hůře. Nakonec jsme v jedenácti začali, ale nevydrželi ani jeden celý poločas… Navíc opět v teplém počasí červencového rázu a na půdě favorizovaného Jílového.

Úvod zápasu nám vyšel a v první čtvrthodině jsme hráli s domácími minimálně vyrovnanou partii. Už v 8. minutě se před pokutovým územím domácích hezky uvolnil Martin, technickou střelou obstřelil brankáře a naši útočnou aktivitu korunoval vstřelením první branky. Ve 22. a 27. minutě po dvou pěkných akcích jak přes kopírák – jen zrcadlově obrácených – Jílové skóre otočilo. Postupně získávalo mírnou územní převahu, ovšem v počtu velkých příležitostí obou týmů velký rozdíl nebyl. Nadále jsme byli v rychlých kontrech nebezpeční. Matěj a Martin se po našich povedených přímočarých akcích ocitli sami před domácím gólmanem, překonat se jim ho však nepodařilo. V 37. udeřilo na druhé straně. Ve skrumáži po rohu se od jednoho z našich hráčů odrazil míč k noze jednoho ze soupeřů, který snadno upravil na 3:1. Chvíli poté sice zlikvidoval Honza Kříž velkou příležitost Jílového, ale při zákroku se zranil a musel střídat. Tedy střídat… Jaksi nebylo koho. Do branky se postavil Martin Tůma a zbytek zápasu jsme hráli bez standardního brankáře a v deseti.

V druhém poločase jsme sice rychle inkasovali, ale nerezignovali a pokračovali v sympatickém výkonu. Po hodině hry se David nadechl k parádnímu sólu téměř přes celé hřiště. Nabral takovou rychlost, že ho domácí dokázali zastavit až faulem před vlastní šestnáctkou. K míči se postavil Dan a šikovnou střelou přes zeď snížil na dvoubrankový rozdíl. Jak hrací doba pokračovala, přeci jen začínala být více znát početní převaha Jílového. Míč se pohyboval především na naší polovině a už jsme se soustředili více na obranu než na útok. Sil nám sice ubývalo, ale zápas jsme nevypustili a dohráli ho přes tři další inkasované branky důstojně a to včetně Martina v roli brankáře. Přes nepříznivý výsledek patřil výkon všech, kdo do utkání nastoupili a nenechali se zlomit nepříznivými okolnostmi provázejícími dnešní utkání, k tomu lepšímu.

Sestava: Honza Kříž – Lukáš Tiefenbach, David Straka, Vojta Gryc, Šimon Doležal – Honza Myslivec, Lukáš Doležal, Matěj Pavlíček, Martin Tůma, Honza Cháb – Dan Vošický