A-tým: TJ Nespeky – Sokol Teplýšovice 8:0 (3:0)


Ve druhém přípravném utkání porazilo naše áčko účastníka 1.B třídy Sokol Teplýšovice vysoko 8:0, když čtyřikrát se trefil nespecký Marek Večeřa a po jedné brance přidali Martin Burian, Fimbar Iheanacho, Míla Klauz a Petr Kadeřábek.

 

Utkání se hrálo za chladného, ale příjemného slunečného počasí v Benešově na UMT. Ani jeden tým nebyl sice úplně kompletní, ale zápas svůj účel rozhodně splnil. Papírově slabší soupeř hrál v prvním poločase sympatický fotbal a několikrát se dostal do nebezpečného zakončení. Nicméně góly padaly jen na opačné straně. Přibližně ve 20.min posunul Voráček míč volnému Večeřovi, a ten výstavní střelou do šibenice otevřel gólový účet 1:0. Stejný hráč se prosadil i o deset minut později – 2:0. V samotném závěru první půle jsme měli ještě dvě šance. Nejprve byl na hranici velkého vápna nedovoleně zastaven David Pešta a rozhodčí Žaba po poradě s asistentem nařídil pokutový kop. Burian se v těchto situacích nemýlí a bylo to 3:0. Čtvrtý gól měl na kopačce Matěj Voráček, ale teplýšovický gólman jeho střelu vytěsnil na tyč.

V úvodu druhého poločasu měly Teplýšovice zřejmě největší šanci celého zápasu, když na přetažený centr si naběhl teplýšovický David Král, ale trefil pouze tyč Drážkovi branky.  O chvilku později byl v pokutovém území soupeře faulován náš Marek Večeřa, ale rozhodčí tentokrát soupeře ušetřil a penaltu neodpískal. Nicméně soupeř, který přestával fyzicky stačit, se dopouštěl dalších chyb a Marek Večeřa si zlepšil náladu dalšími dvěma góly – 5:0.  Přibližně po hodině hry vystřídal nespecký trenér Tesař všechny čtyři náhradníky a na hřiště se postupně dostali Michal Tyrner, Roman Vojkůvka, Ondra Matyášek a Petr Kadeřábek.  Poté ukázal svou sílu David Pešta, který se prosadil na pravé straně a zpětnou nahrávkou pod sebe nabídl tutovku „Fimbovi“, pro kterého už nebyl problém přidat šestý gól – 6:0. V závěru utkání trefil Vojkůvka tyč, ale Klauz odražený míč uklidil do branky 7:0 a na konečných 8:0 upravil Petr Kadeřábek, který si přehodil vybíhajícího brankáře a pak střílel do prázdné brány.

 

Sestava: Drážek V. – Konopiský A. (Tyrner M.), Burian M., Krejza T., Pešta Vl. (Matyášek O.) – Klauz M., Iheanacho F., Večeřa M., Pešta D. – Hanuš M. (Vojkůvka R.), Voráček M. (Kadeřábek P.)

Góly:  20. Večeřa M. (as. Vořáček M.),  30. Večeřa M., 40. Burian M. (P), 57. Večeřa M. (P), 58. Večeřa M., 65. Iheanacho F. (as. Pešta D.), 85.Klauz M. (as. Vojkůvka R.), 88. Kadeřábek P.

více foto ze zápasu Nespeky – Teplýšovice najdete zde: