A-tým: TJ Nespeky – FK Přední Kopanina 2:3 (1:1)


Áčko sehrálo v neděli 21.1 v Praze na Vyšehradě první přátelskému utkání zimní přípravy. Naším soupeřem byl osmý tým tabulky Pražského přeboru FK Přední Kopanina. Po 90-ti minutách hry zůstalo svítit na ukazateli skóre 2:3 ve prospěch našeho soupeře.

  

Od úvodních minut měl soupeř mírně navrch, více držel míč a častěji se dostával do zakončení. Svou herní převahu mohl cca po čtvrthodině zúročit gólem, ale Drážek míč za svá záda nepustil. Naopak z první vážnější šance jsme šli do vedení. David Pešta se prosadil po pravé straně a Klauz již zakončoval do prázdné branky 1:0. Ovšem naše vedení mělo jepičí život. O minutu později soupeř vyrovnal na 1:1.

Druhý poločas se hrál za výrazně chladnějšího počasí. Sluneční paprsky schoval sněhový mrak a poněkud pokazil hezké počasí z první půle. Výsledkově se více dařilo soupeři, který za 25 minut otočil výsledek zápasu na 1:3. Na konečných 2:3 upravil 10 min před koncem Marek Večeřa, když zblízka dorazil Klauzovu střelu.

Sestava: Drážek V. – Pešta V., Krejza T., Burian M., Konopiský A., Klauz M., Iheanacho F., Braný L., Večera M., Pešta D., Voráček M., Hanuš M.;

Góly: Klauz M., Večeřa M.

 

Jaroslav Tesař, trenér TJ Sokol Nespeky: „na první zápas to bylo celkem dobré. Měli jsme tam hezké věci, povedlo se nám pár kombinací, vstřelili jsme dva góly. Myslím, že zápas splnil to, co měl. Bohužel nás bylo málo, v závěru zápasu jsem navíc stáhl Davida Peštu, kterého začal tahat sval, tak jsme nechtěli riskovat nějaké zranění a dohrávali jsme raději v deseti. Jsem rád, že se nikdo nezranil a na soustředění odjedeme všichni, to je podstatné.“ 


Hodnnocení utkání očima našeho soupeře:

První výhra áčka v přípravě. Na vyšehradské umělce porazila Kopanina Nespeky.


Více foto ze zápasu Nespeky – Přední Kopanina najdete zde: