U19: Sokol Mukařov – TJ Nespeky 0:3 (0:2)


Mužstvo dorostu hrálo v Mukařově, který v letošní sezóně ještě nevyhrál a v tabulce mu patří poslední 13.příčka. Naši hráči utkání zvládli a vyhráli 3:0. V prvním poločase se dvakrát trefil Martin Tůma, a po přestávce přidal třetí gól Dan Vošický.

Hodnocení utkání převzato z webu dorostu

Mukařov – Nespeky 0:3 (0:2)

Sestava: Honza Kříž – Lukáš Tiefenbach, David Straka, Vojta Gryc, Šimon Doležal – Lukáš Kulhavý, Přemek Pilař, Vojta Kuželka, Honza Cháb – Martin Tůma, Dan Vošický, střídající: Honza Myslivec, Lukáš Doležal, Pepa Chaban

Proti domácímu Mukařovu, který nastoupil jen v deseti hráčích, jsme vstoupili do utkání dobře. V úvodní čtvrthodině jsme si vytvořili tři příležitosti, při kterých byli naši hráči sami před brankářem. Gólem skončila jen jedna, když Dan předkládal po rychlé kolmé akci míč před odkrytou branku Martinovi, který takovou nabídkou nepohrdnul. Obrana Mukařova hrála hodně vysoko a poměrně často jsme se dostávali za její záda. S postupem času ale začala solidně držet ofsajdovou linii a naše akce mnohokrát končily zdvihnutým praporkem pomezního rozhodčího. Na bahnitém drnovišti bylo obtížné kombinovat, stejně tak jako pracovat cizelérsky s míčem. Leckdy bylo obtížné i rychle změnit směr pohybu. Nouze tak nebyla ani o kuriózní situace typu, kdy hráč jednoho týmu chtěl odehrát míč, ale ještě před tím mu podklouzla noha a skácel se do bahna, na což chtěl zaregovat soupeř, ale i on při reakci na nenadálou změnu situace skončil na zemi. Přes obtížné podmínky jsme se ještě několikrát dostali do dobrých příležitostí. Proměnili jsme až tu v 35. minutě. Martin postupoval sám na brankáře a elegantním obloučkem ho přehodil. Naše obrana byla jistá a v naprosté většině případů správně vyhodnocovala, kdy na špatném terénu jít do kombinace a kdy raději míč odehrát jednoduše. Mukařov se na dostřel dostal jen párkrát a vážněji Honzu neohrozil. K nebezpečnější střele se dostal jen jednou, ale tu jsme zblokovali a míč se k Honzovi ani nedostal.

V druhém poločase se dlouhé minuty hrálo prakticky jen na polovině domácích. Ti byli zatažení, poctivě bránili a náš tým si už nevytvářel tolik příležitostí jako v prvním dějství. V rámci terénních možností jsme se snažili přenášet hru po zemi z jedné strany na druhou. Kontrola míče však nebyla na hrbolatém hřišti snadná, což někdy přinášelo nepřesnosti. Když David na polovině hřiště podklouznul, zmocnil se balonu jeden z mukařovských fotbalistů a běžel s ním sám na Honzu. David ale rychle vstal a dokázal se domácímu hráči ještě přiblížit a výtečným skluzem na poslední chvíli jeho střelu zblokovat. Po tomto krátkém intermezu pokračovala naše převaha, kterou jsme přeci jen přetavili v ještě jeden gól. Tentokrát servíroval Martin Danovi, ten sice nebyl před prázdnou brankou, ale v dobré pozici uprostřed pokutového území si poradil a uzavřel skóre na konečných 3:0 pro Nespeky.

Více foto ze zápasu Mukařov – Nespeky najdete zde: