U11 – přátelské utkání: Nespeky – Světice


Starší přípravka sehrála přátelské utkání s týmem SK Světice. Hrálo se na dvou hřištích současně, takže všichni hráči téměř pořád hráli. Utkání bylo velmi vyrovnané, nicméně v celkovém součtu jsme vstřelili o jeden gól více. 

 

V sobotu 11.11.2017 jsme si na přátelské utkání pozvali kvalitního soupeře z OFS Praha východ tým SK Světice. Vzhledem k vyššímu počtu hráčů jsme postavili dvě hřiště, kde na jednom jsme hráli v klasickém počtu 5+1 a na druhém, zmenšeném, v počtu 4+1.  Hráli jsme celkem  4x 15 min, takže všichni hráči si zahráli opravdu dostatek.

Na naší straně jsme se pokusili postavit přibližně dva stejně vyrovnané týmy.

Tým 5+1: Řehák J. – Vošický T., Neužil V., Páša D., Jantač T., Lindner D., Zoubek M.;

Tým 4+1: Hruška K. – Zídka V., Dudík D., Jedlička J., Mach O., Siebert L.;

 

5+1:   Nespeky I. – Světice  12:11 (0:5, 3:4, 2:1, 7:1)

Soupeř do tohoto utkání zpočátku postavil ty lepší hráče a měl jednoznačně navrch. Po pravdě řečeno, my jsme mu to v úvodu i velmi usnadnili, neboť jsme působili velmi ospale, chyběl nám pohyb, důraz, báli jsme se hrát a soupeř střílel jeden gól za druhým. Po cca 20 min jsme prohrávali 1:8. Naše hra se ale postupně začala zlepšovat, soupeři jsme se vyrovnali, a když v druhé části zápasu ještě hosté prostřídali několik svých hráčů do toho druhého týmu, tak jsme měli navrch my a zápas jsme dokonce otočili i výsledkově.

Luděk Rublič, trenér:zpravidla nekřičím na hráče, když se jim něco nepovede, pokud třeba nezpracují přihrávku nebo špatně přihrají, nedokáží obejít hráče jeden na jednoho, … atd. Pokud toto hráč nezvládá, je to i má chyba, já jsem zde od toho, abych je to naučil. Je to pro mě zpětná vazba, na co se musíme v tréninku zaměřit. Pokud ale hráči nechtějí hrát, bojí se hrát, bojí se, že udělají chybu, nechtějí běhat, vyhýbají se soubojům, přihrávky mají takovou razanci, že se míč po pár metrech sám zastaví, … apod., tak to jsou věci, které mě nikdy nenechají v klidu, a pak se snažím hráče probudit.
Uvědomuji si, že jsem v úvodní čtvrthodině křičel na kluky asi až dost. Nedokázal jsem se ale dívat na naší ustrašenou hru, kde se kluci zbavovali míče hlavně proto, aby se zbavili zodpovědnosti. Tentokrát to sice asi pomohlo, a náš výkon se s přibývajícím časem neustále zlepšoval, ale pro příště je potřeba se na každé utkání anebo i na trénink připravit a koncentrovat tak, abychom to zvládli i bez křičení.“

 

4+1:    Nespeky II. – Světice  8:8 (4:1, 4:7)

V úvodu zápasu měli převahu naši hráči a díky dvěma gólům Jirky Jedličky a dvě trefám Ládi Sieberta, jsme v polovině zápasu vedli 4:1. I ve třetí čtvrtině jsme byli lepší, ale v závěru zápasu soupeř prostřídal své hráče a rázem se situace na hřišti otočila. Soupeř svou herní převahu dokázal vyjádřit i gólově vyrovnal výsledek na konečných 8:8.

„Jsem si jist, že přátelské utkání splnilo účel. Všichni kluci si dostatečně zahráli a bez ohledu na výsledek odcházeli všichni spokojení.“

 

Více fotek z přtelského zápasu Nespeky – Světice najdete zde: