B-tým: Pravonín – Nespeky B 2:3 (1:2)


B-tým prodloužil vítěznou sérii na sedm vyhraných zápasů v řadě. V 9.kole vyhrála naše rezerva v Pravoníně, když dvakrát se trefil aktivní Ondra Matyášek a jednou skóroval Lukáš Maršoun.

 

Přestože z pohledu fotbalové kvality to nebylo nijak povedené utkání, k vidění bylo velmi mnoho ztrát, nakopávaných míčů, soubojů … apod., ale na druhou stranu nelze říci, že by bylo nezajímavé utkání.  I když naši hráči dvakrát vedli rozdílem dvou branek, tak přesto domácí dvakrát snížili, k tomu neproměnili penaltu, v závěru zápasu hráli v početní výhodě a pro diváka to byl zápas otevřený až do samotného závěru.

Do vedení jsme se dostali po pár vteřinách od úvodního hvizdu. Domácímu brankáři se nepodařilo odkopnout míč a jeho zaváhání využil dotírající Matyášek a vstřelil úvodní branku utkání 0:1.  Následující půlhodina moc fotbalové krásy nepobrala a tak z hlediska emocí byla zajímavá až 28.min, kdy Vladimír Pešta fauloval ve vápně a rozhodčí proti nám nařídil pokutový kop. V tu chvíli přišel první výrazný moment našeho brankáře, který penaltu Liboru Vlasákovi chytil.  A jak to ve fotbale bývá, platilo staré známé „nedáš – dostaneš“.            Z protiútoku po přihrávce Matyáška na 0:2 zvyšoval Lukáš Maršoun. Bohužel v samotném závěru se po individuální chybě našeho obránce dostali domácí do vyložené šance, kterou sice náš gólman ještě vyrazil na roh, ale z následné standardní situace soupeř snížil na 1:2. Bezprostředně po vstřeleném gólu rozhodčí ukončil první poločas.

Druhý poločas začal obdobně, v 53.min domácí neproměnili velkou šanci, a o 5 minut později zvýšil Ondra Matyášek na 1:3. Bohužel z dvoubrankového vedení jsme se netěšili dlouho, neboť po pár minutách opět fauloval ve vápně Vláďa Pešta a domácí dostali jako dar druhou penaltu. Tentokrát již Libor Vlasák mířil přesně a bylo to 2:3. Následně nás dvakrát výrazně podržel gólman Drážek, který nejprve v 67. a pak v 77.min chytil domácím „tutovou šanci“.  Nešťastný moment přišel deset minut před koncem. Do té doby výborně hrající Matyášek si zaběhl za obranu, a domácího gólmana překonal potřetí. Jeho gólovou radost z hattricku mu ovšem pokazil pomezní rozhodčí, který signalizoval ofsajd a Ondra si po kritice rozhodčího nejprve vysloužil první žlutou a o pár vteřin později i druhou žlutou kartu a šel se sprchovat první. Přesto jsme v závěrečných minutách soupeře do žádné výrazné šance nepustili, naopak v 84 mohl rozhodnout Pešta, ale domácí brankář jeho 100% šanci s patřičnou dávkou štěstí vyrazil na roh. Rozhodčí sice nastavil 4 minuty, ale na našem vítězství to již nic nezměnilo.

 

Pavel Kadeřábek, trenér mužstva Nespeky B: „pomohl nám rychlý gól Ondry Matyáška, který dnes hrál velmi dobře. Domácí měli sice v prvním poločase více ze hry, ale Ondra pak připravil druhý gól, což nám dodalo klid. Škoda toho inkasovaného gólu těsně před poločasem. Ve druhém poločase nás několikrát podržel Venca Drážek, který má na našem vítězství velký podíl. Také jsem rád, že nezklamali oba dorostenci, jak Martin Tůma, tak Vojta Kuželka odehráli solidní utkání“

  

více foto ze zápasu Pravonín – Nespeky B najdete zde: