U15: Nespeky/Čerčany – Teplýšovice 1:5 (0:3)


Starší žáci zahájili letošní sezónu domácím zápasem proti Sokolu Teplýšovice. Hosté měli od začátku utkání mírně navrch a tak zaslouženě vyhráli 1:5. Náš jediný gól vstřelil v závěru Ivan Hořčička.

 

Hodnocení zápasu převzato z webu TJ  Slavoj Čerčany

Tým Čerčan spojený s týmem Nespek dnes odehrál svůj první zápas sezóny. Výsledkem je nelichotivé skóre 1:5, ale potenciál ke zlepšení tu rozhodně je.

Naši žáci nastoupili ke svému prvnímu zápasu s nasazením, ale bylo cítit, že se během prázdnin nepodařilo dát dohromady tým k ani jednomu pořádnému přípravnému zápasu. Zpočátku byl zápas vyrovnaný, ale spíše proto, že oba týmy rezignovaly na souhru a kombinaci a hrály spíše „odkopávanou“. Přesnou přihrávku během prvních deseti minut aby člověk na obou stranách pohledal. První gól bohužel padl právě v desáté minutě do naší sítě a soupeři to vlilo sílu do žil. Teplýšovičtí se dostali do mírného tlaku, který ale nebyl nijak drtivý. I přesto ještě do poločasu zvýšil na 3:0. Našemu týmu se nepodařilo zpřesnit hru a odkopy k ničmu nevedly. Vedení hostů bylo v poločase naprosto zasloužené.

Po půli se naše hra sice trochu zlepšila, ale i přesto jsme dostali další dva góly a naší odpovědí bylo pouze nastřelené břevno. Vyrovnaná hra v druhé půli přetrvávala, ale ovoce nám to přineslo až v závěru, kdy skóroval Ivan Hořčička. Na myšlenky na jakýkoli bodový zisk už ale bylo pozdě. Kromě našich dřívějších hráčů je potřeba pochválit hlavně Filipa Pištěka, který k nám před sezónou přišel z nespecké přípravky a mezi o hlavu většími soupeři se rozhodně neztratil. Jeho kombinační schopnosti se v budoucnu jistě uplatní. Je třeba věřit, že herní praxe přinese našemu týmu v dalších zápasech lepší souhru a následné výsledky nám přinesou i nějaký bodový zisk. Příští týden hrajeme v Chotýšanech a to rozhodně není nehratelný soupeř, na kterém by nebylo možné se chytit. Tak budeme držet palce…

 

 

více foto ze zápasu najdete zde: