Mníšek pod Brdy – Nespeky

Nespecká neprůstřelnost se protáhla na 586 minut

Mníšek pod Brdy – Poslední podzimní kolo fotbalové I. A třídy zakončily Nespeky šestým vítězstvím za sebou, při kterých zůstaly neprůstřelné. V Mníšku pod Brdy rozhodla na silně podmáčeném terénu vlastní branka domácího Hlavici v závěru prvního poločasu. A tak do jarní části budou Nespeky vstupovat s 586 minutovou neprůstřelností.

MNÍŠEK POD BRDY – NESPEKY 0:1

 

Zápas začal lépe Mníšek, který si vytvořil mírnou převahu. Do vedení však mohli jít hosté, když se v šestnáctce uvolnil Krejčík, ale slabou střelu gólman kryl. Na druhé straně vyrazil Šilhavý střelu útočníka z hranice šestnáctky a rána Prachaře se nevešla mezi tyče. Ve 22. minutě střelu Buriana vyrazil hráč z brankové čáry Mníšku. Po půlhodině hry nevyzrál na Šilhavého domácí Prachař. Ve 44. minutě přišlo rozhodnutí zápasu. Dlouhý nákop M. Obermajera prodlužoval domácí stoper Hlavica hlavou brankáři a na kluzkém terénu skončil míč v brance Mníšku – 0:1.

Ve druhém poločase se na těžkém terénu většinou bojovalo, než hrál fotbal. Přesto ve 46. minutě prošel Vojkůvka přes půl hřiště, ale jeho dloubák ve skluzu vyrazil domácí gólman na roh. Vzápětí se situace opakovala na druhé straně, ale Onderka trefil boční síť. Následně trmu vrmu před domácí brankou zakončil Vojkůvka těsně vedle branky. Poslední šanci měli domácí, ale Valentova střela se mezi tyče nevešla. V závěru zápasu již Nespeky vítězství a neprůstřelnost uhájily.

 „Hrál se remízový zápas na těžkém terénu, kde naší obraně vévodil Mirek Obermajer a v bráně Michal Šilhavý. Bylo to šťastné vítězství, ke kterému jsme asi měli blíže třemi neproměněnými šancemi. Soupeř si nakonec dal vlastní gól,“ uvedl po zápase trenér Nespek Jiří Maršoun a překvapivě poznamenal k parádní šňůře, po které poskočili na druhé místo: „Udělali jsme velký krok k záchraně. Jsem ale rád, že podzim skončil, protože počasí už fotbalu nepřeje. Po zápase v Mníšku pod Brdy mě zábly nohy, protože jsem měl mokré ponožky.“

Branka: 44. vlastní Hlavica. Rozhodčí: Hájek. Poločas: 0:0.

Nespeky: Šilhavý – Štáf, M. Obermajer, Krejza, Konopiský, Burian, Urban, Krejčík, Vojkůvka (90. Vošický), Párys (66. Jasz), L. Maršoun (81. Myslivec).

JAROSLAV ROSENVALD
Zdroj: http://benesovsky.denik.cz/fotbal_region/nespecka-neprustrelnost-se-protahla-na-586-minut-20161120.html