Jedomělice – Nespeky

Nespekům se u nováčka zadařilo

Jedomělice – Fotbalisté Nespek ve fotbalové I. A třídě zajížděli k nováčkovi do Jedomělic a díky gólům Vojkůvky a L. Maršouna v prvním poločase dovezli domů všechny body.

JEDOMĚLICE – NESPEKY 0:2

 

Utkání se hrálo na menším, ale velmi dobře upraveném hřišti a bylo plné osobních soubojů a v první půli vyrovnané. V 17. minutě trefil při odkopu domácí brankář nohu Vojkůvky a míč z hranice šestnáctky doplachtil do branky – 0:1. Vzápětí se hlavička domácího Horáka mezi tyče nevešla. Následně chytil jedomělický brankář zázračně hlavičku M. Obermajera po trestném kopu, aby dalekonosná střela domácího Horáka těsně minula Šilhavého branku. Ve 41. minutě se radovali podruhé hosté, když míč po zpětné přihrávce Vojkůvky dopravil do sítě L. Maršoun. V závěru poločasu vyrazil Šilhavý nebezpečnou střelu Mrštiny.

Do druhého poločasu vstoupili domácí s větší bojovností, nakopávali míče před hostující branku, ale vytvořili si jen šanci Mrštinou, ale tu Šilhavý lapil. Utkání se dohrávalo na polovině Nespek, několik závaru a střel, ale hosté ubránili. Stínem zápasu byl v 88. minutě faul loktem domácího Horáka na Kukače, po kterém byl vyloučen.

„V prvním poločase jsme hráli ze zajištěné obrany na rychlé protiútoky a dva nám vyšly díky Romanu Vojkůvkovi. Nejprve dopresoval gólmana a druhý připravil pro Lukáše Maršouna. Druhou půli jsme nehráli tak zodpovědně jako první, domácí přidali na pohybu a my jsme se jen bránili, ale do ničeho vážného soupeře nepustili. Myslím si, že jsme si výhru zasloužili,“ podotkl po zápase spokojený kormidelník Nespek Jiří Maršoun.

Branky: 17. Vojkůvka, 41. L. Maršoun. Rozhodčí: Kvasnička. ŽK: 4:2. ČK: 88. Horák (J). Diváci: 60. Poločas: 0:2.

Nespeky: Šilhavý – Urban (61. Jasz), Burian, M. Obermajer, Krejza – Konopiský, L. Maršoun, Kukač (90. Myslivec), Párys – Štáf, Vojkůvka. 

JAROSLAV ROSENVALD