Nespeky – Vraný

Nespeky přerušily nepříjemnou šňůru

Nespeky – Po šesti zápasech se fotbalisté Nespek dočkali ve fotbalové I. A třídě tříbodového zisku, když stejným počtem branek porazili v domácím zápase Vraný, které v loňské sezoně hrálo krajský přebor.

NESPEKY – VRANÝ 3:0

 

V Nespekách se hlavně v prvním poločase hrál výborný fotbal. Domácí bez klíčového hráče Kukače (nemoc), vědomi si své situace na spodku tabulky, začali velkým náporem a do druhé minuty kopali tři rohové kopy, ale bez výraznějšího ohrožení hostující branky. Naopak do vedení mohlo jít Vraný, ale střelu Kaválka výborně vyrazil Drážek a Fujdiar trestuhodně přestřelil nespeckou branku.

A tak opět vzali otěže na svoje bedra domácí hráči, ale Párysovi se ve velké šanci zapletl míč mezi nohy a Vojkůvkovu přihrávku na poslední chvíli lapil brankář hostů. Nespeky se dočkaly v 16. minutě, když Krejčík z 25 metrů krásně vymetl šibenici branky Vraného. Po šanci Krejzy, který špatně v ložence trefil míč, se po půlhodině hry dostali Krejza s Párysem sami před brankáře a druhý jmenovaný pohodlně skóroval – 2:0.

Ve druhém poločase domácí polevili, ale hostující šance vychytal Drážek. Na druhé straně Vojkůvka sám před brankářem zamířil vedle. Uklidnění do domácích řad přinesl v 76. minutě hlavičkující M. Obermajer po rohu Maršouna. V závěru si již Nespeky zasloužené vítězství pohlídaly.

„Utkání jsme nezačali vůbec dobře, když nám chybělo nasazení a agresivita. Po krásném gólu Standy Krejčíka jsme se zklidnili a zápas jsme dohráli v naší režii. Bylo to asi zasloužené vítězství, které jsme již nutně potřebovali,“ měl po zrušení nepříjemné šňůry radost kormidelník Nespek Jiří Maršoun

Branky: 16. Krejčík, 28. Párys, 76. M. Obermajer. Rozhodčí:Svoboda. ŽK: 2:4. Diváci: 110. Poločas: 2:0.

Nespeky: Drážek – Urban, Burian, M. Obermajer, Krejza – Konopiský, L. Maršoun, Štáf (88. Petr Kadeřábek), Párys (55. Nachtman) – Krejčík (65. Šorfa), Vojkůvka (87. Tyrner).

PAVEL DRNEC