Vestec – Nespeky

Drážek vychytal Nespekům druhý bod

Vestec – Třinácté Nespeky si ve fotbalové I. A třídě přivezly z cesty z Vestce dva body, když vyhrály na penalty.

VESTEC – NESPEKY 1:1 PK 2:4

 

Do zápasu vstoupili lépe hosté, ale poté převzali vývoj hry domácí a byli v prvním poločase lepší. Matysík a Kargl branku netrefili a brankář Drážek podržel Nespeky při zakončeních Kucharika a Ptáka. Hosté kontrovali Krejčíkovou střelou vedle, Vojkůvka dobré akce nezakončil a Štáf skluzem na míč nedosáhl. Těsně před koncem poločasu chyboval Urban a Matysík přeloboval Drážka – 1:0.

Do druhého poločasu vstoupili hosté jako vyměnění, udržovali si výraznou převahu a v 51. minutě L. Maršoun prostřelil brankáře po přihrávce Vojkůvky – 1:1. Nespeky se hnaly za výhrou, ale Vojkůvku i hlavičku Krejzy vyrazil gólman, Krejza a Šorfa netrefili branku. A tak málem udeřilo na druhé straně, ale Pták vyloženou šanci v 76. minutě neproměnil. Závěr bojovného zápasu se dohrával většinou ve středu pole, za zmínku stály jen střely nespeckého Kukače a domácího Matysíka nad branku.

Ve třetí sérii penaltového rozstřelu vyrazil hostující brankář Drážek míč, aby následně domácí přestřelili a nespecký Krejčík dílo dokonal.
„Zápas se hrál na těžkém terénu a nebylo jisté, zda se bude hrát. Bylo to vyrovnané utkání, které skončilo spravedlivou remízou. I na těžkém terénu byly vidět dobré akce a gól jsme opět dostali haluzácký,“ kroutil hlavou kouč Nespek Jiří Maršoun a dodal: „Jsem rád, že se po dlouhé době zapojil do hry Adam Jasz, který výkonem nezklamal a bude pro nás přínosem.“

Branky: 44. Matysík – 51. L. Maršoun. Rozhodčí: Žáková. ŽK: 1:1. Diváci: 50. Poločas: 1:0.

Nespeky: Šilhavý – Urban (60. Jasz), Šorfa, M. Obermajer, Krejza – Štáf, L. Maršoun, Kukač, Párys (46. Konopiský) – Krejčík, Vojkůvka.

JAROSLAV ROSENVALD