Spartak Příbram – Nespeky

Nedisciplinovanost Urbana stála Nespeky body

Příbram – Ve fotbalové I. A třídě, skupině A, zajížděly v sobotním dopoledni Nespeky na hřiště Spartaku Příbram, kde však body nevyválčily. Navíc přišly o Urbana, jenž svou nedisciplinovaností mužstvo oslabil, které následně dostalo dvě branky.

SPARTAK PŘÍBRAM – NESPEKY 2:0

 

V Příbrami se hrál vyrovnaný fotbal, plný osobních soubojů, o čemž svědčí i devět žlutých a jedna červená karta. Do zápasu vstoupili lépe hosté a deset minut nepustili domácí z vlastní půlky, ale dalekonosná střela Urbana skončila na tyči a Vojkůvka hlavičkoval těsně vedle. V 11. minutě ale mohli jít paradoxně do vedení domácí, ale Hančár zakončil sólo vedle branky. Následně získali převahu Příbramští, ale velké šance měli až v závěru poločasu, když nejprve střelu Štochla lapil Šilhavý a rána Hájka z hranice penalty se mezi tyče nevešla.

Do druhého dějství opět vstoupili lépe hosté a po standardní situaci hlavičkoval Šorfa do tyče. V 55. minutě orazítkoval Hančár orazítkoval brankovou konstrukci Nespek, aby poté získali Příbramští převahu, která se zvýraznila ještě zbytečným vyloučením Urbana v 58. minutě, jenž kopnul protihráče v přerušené hře. Poté se valil jeden útok za druhým na nespeckou branku. Tlak vyvrcholil v 71. minutě, když míč po stříleném centru lehce tečoval Matějka a ten skončil s pomocí tyče za zády Šilhavého. V 87. minutě se na pravé straně uvolnil Voříšek a křížnou střelou upravil skóre nervózního duelu na 2:0.

„Zápas se pro nás nevyvíjel špatně, ale bohužel se nám nepodařilo vstřelit branku. Utkání asi rozhodla nedisciplinovanost Urbana, po které jsme dostali náhodný gól. Poté se již zápas dohrával za nervózní atmosféry,“ posteskl si po zápase kouč Nespek Jiří Maršoun a ještě dodal: „Z některých hráčů našeho mužstva se stávají radilové a kibicové, kteří by chtěli radit, jak se to má hrát, což si myslím, že není na místě.“

Branky: 72. Matějka, 87. Voříšek. Rozhodčí: Stránský. ŽK: 4:5. ČK:58. Urban (N). Diváci: 120. Poločas: 0:0.

Nespeky: Šilhavý – Štáf (78. Hamajda), Burian, Krejza, Urban – Párys (88. Budík), L. Maršoun, Kukač, Konopiský – Šorfa, Vojkůvka.

JAROSLAV ROSENVALD