Nespeky – Klecany

Nespeky se hnaly za třemi body a nemají ani jeden

Benešovsko – Ve fotbalové I. A třídě, skupině A, přivítaly Nespeky, po pohárovém postupu přes Hvozdnici, doma Klecany, se kterými však na body nedosáhly.

NESPEKY – KLECANY 1:2

 

Utkání dobré úrovně začalo náporem domácích. Konopiský ještě slabě zakončil, ale ve 4. minutě již Vojkůvka po dobrém zpracování přihrávky mezi obránci, nedal Kelemenovi šanci. Vzápětí ale přišla podobná akce na druhé straně a Mančal se také nemýlil – 1:1. Hosté následně předvedli nádhernou akci na jeden dotek, ale Hrodek z hranice penalty trefil jen břevno nespecké branky. Poté domácí získali mírnou převahu, ale Maršoun zakončil slabě a hlavičku Šorfy po rohovém kopu vykopl klecanský hráč z brankové čáry.

Ve druhém poločase byli blíže ke gólu domácí, ale Vojkůvka poprvé nedosáhl ve skluzu na míč po centru, podruhé přeloboval gólmana i branku. Po hodině hry se hra se přiostřila, bylo mnoho osobních soubojů a přibývalo žlutých karet. Následně vychytal Kelemen trestný kop Panenky. Rozhodnutí přišlo v 80. minutě překvapivě ze strany hostů. Domácí gólman špatně vyhodil míč na obránce, Klecanští získali balón, který po centru ještě Drážek vyrazil, ale před Urbana a ten z dorážky nezaváhal. V závěru Nespečtí bojovali alespoň o remízu, ale štěstí se tentokrát přiklonilo na stranu Klecan.

„Zápas se pro nás vyvíjel dobře. Rychle jsme vedli, ale poté jsme měli patnáct minut hluchých, ve kterých hosté vyrovnali. Následně se poločas v podstatě dohrával. Druhou půli jsme začali dobře, měli převahu a chtěli zápas zvrátit na svou stranu, což se nám ale vymstilo, když jsme dostali gól po rychlém protiútoku,“ smutnil po zápase kouč Nespek Jiří Maršoun. 

Branky: 4. Vojkůvka – 6. Mančal, 80. Urban. Rozhodčí: Vokoun. ŽK:4:5. Diváci: 90. Poločas: 1:1.

Nespeky: Drážek – Štáf, Burian, Krejza, Urban – Párys, Maršoun, Kukač, Konopiský (72. Hamajda) – Šorfa, Vojkůvka (70. Panenka).

PAVEL DRNEC