Nespeky – Kunice

Francouz Abdallah není k nalezení a Nespekům chyběl

Nespeky – Malé derby překvapivě prohrály ve 25. kole fotbalové I. A třídy Nespeky s nedalekými Kunicemi. Domácím velice chyběl Francouz Abdallah, který zmizel a Nespečtí ho zatím marně hledají a brankář Šilhavý, jenž je zapůjčen v Nespekách z Kunic, a tak nastoupil mladý Drážek.
Zdroj: http://benesovsky.denik.cz/fotbal_region/francouz-abdallah-neni-k-nalezeni-a-nespekum-chybel-20160514.html

 

NESPEKY – KUNICE 1:3

 

Od začátku zápasu se hrál útočný fotbal se šancemi. Hosté hráli v prvním poločase s velkým větrem v zádech. Zmatky v obraně ještě domácí uhasili rohovým kopem, ale v 9. minutě již po rohu hlavou Skála rozvlnil síť. Poté nespecký Vojkůvka nastřelil břevno kunické branky, hlavička Kupši jen těsně minula šibenici a následně domácí nastřelili tyč. V 17. minutě se již radovali, když po střetu Nachtmana s brankářem rozhodčí odpískal penaltu, kterou Burian proměnil. Vzápětí se na druhé straně gólově prosadil Skála po trestném kopu. Do přestávky měli hosté ještě dvě šance, ale Novák ani Zderadička netrefili branku.

Ve druhém poločase domácí získali velkou územní převahu, ale jejich šance skončily pětkrát na konstrukci branky. V závěru hráli Nespečtí vabank, ale místo vyrovnání přišel třetí gól Kunic z dorážky Skály.

„Zaslouženě jsme prohráli, protože jsme udělali tři fatální chyby, které soupeř potrestal, a šance jsme neproměňovali, když jsme trefovali tyče nebo nás vychytal osmnáctiletý brankář. Kluci sice bojovali, ale byli až moc přemotivovaní a někteří nepracovali pro kolektiv, tak jak měli. Herně to nebylo kompaktní, pořád nám něco vadilo a špatně jsme zahrávali standardky. Někteří hráči si asi mysleli, že Kunice přejedeme bez větší vůle a ono nás to vytrestalo, což je na jednu stranu dobře. Facka přišla v pravou chvíli a hráči si alespoň uvědomí, že si nemůžou hrát na hvězdy a musí se vrátit k předešlé práci,“ řekl k zápasu trenér Nespek Václav Knížek starší a dodal ke zmizelému Francouzovi Abdallahovi: „Už ve čtvrtek se nedostavil na trénink, na zápas také nepřišel a prý se odstěhoval z ubytovny. Pro nás byl spojkou mezi útokem a obranou a ta nám s Kunicemi chyběla. Navíc vytvořil gólovou šanci nebo dal gól. Snad se mu nic nestalo.“ 

Branky: 17. Burian (z PK) – 18. a 89. Skála, 9. Janků. Rozhodčí: Zuska. ŽK: 2:2. Diváci: 150. Poločas: 1:2.

Nespeky: Drážek – Štáf, Burian, Šorfa, Hanzal – Jasz (78. Párys), Maršoun, Kukač, Kupša – L. Nachtman (55. L. Rublič), Vojkůvka.

PAVEL DRNEC
Zdroj: http://benesovsky.denik.cz/fotbal_region/francouz-abdallah-neni-k-nalezeni-a-nespekum-chybel-20160514.html